ADS MANAGER

Artikeln innehåller annonslänkar

Med Ads Manager skapar du annonskampanjer för både Facebook och Instagram. I kombination med Facebook-pixeln och förberedda målgrupper har du ett väldigt kraftfullt verktyg till hands när du ska sätta upp annonskampanjer.

Välja kursplattform till onlinekursen

Ads Manager FÖR Facebook och instagram

Med hjälp av Ads manager skapar du annonskampanjer för både Facebook och Instagram. Verktyget ger dig mer kontroll och större möjligheter att ”träffa rätt” med dina kampanjer, jämfört med att använda ”den blå marknadsföringsknappen” som du säkert sätt på din FB-sida eller i Instagram appen.

När du väl har satt upp dina målgrupper utifrån det vi diskuterar i podcasten (se ovan), kan du börja skapa dina egna kampanjer i Ads Manager så att du kan ”mata” annonsalgoritmen för att nå din målgrupp.

Grunden för annonsering på FB & IG

Här är några snabba tips på hur du kommer igång med annonsering på Facebook och Instagram.

1. Starta en Business Manager

Har du minst en företagssida på Facebook eller en företagsprofil på Instagram så har du kvalificerat dig för att börja annonsera på FB och IG. Om du  startar en Business Manager blir det lättare att skilja på dina privata profiler och det du gör inom ditt företag i sociala kanalerna. Me den Business manager blir det också lättare att tilldela access till annonskontot eller din FB-sida om du t ex tar hjälp av ett företag med dina annonskampanjer.

2. Lägg in Facebook Pixeln på din hemsida

Facebook Pixeln är en kodsträng som du lägger på din hemsida (ej synlig). Den koden gör det möjligt för Facebook och Instagram att hålla koll på vilka som besökt din hemsida. Du vet inte vad personerna heter, men det gör oftast Facebook.

Nu är inte namnet det viktigaste utan vad du kan göra med hjälp av FB-pixeln på din hemsida.

Du kan t ex skapa målgrupper utifrån kriterier som ”har besökt hemsidan under de senaste 7 dagarna” eller ”har lagt varan i varukorgen men inte köpt” eller ”har sett din sida med optin för en lead magnet men registrerade sig inte” osv.

 

3. Sätt upp målgrupper

Du kan använda de inbyggda funktionerna för att välja målgrupp i Ads Manager och i vissa fall kan de fungera bra. T ex om du vill nå nya kunder som inte känner till dig sedan tidigare. Samtidigt finns det en annan målgrupp som är betydligt mer värdefull. Lyssna på podden (länk ovan) så får du höra mer om vad det är för något.

Olika kampanjer för olika mål

Du kan använda annonser för att nå helt nya målgrupper men också för att hålla kontakten med dina befintliga följare. Vi brukar dela in målgrupperna i tre olika typer.

N

VARM målgrupp som känner till ditt varumärke väl

N

LJUMMEN målgrupp som har varit i kontakt med ditt varumärke vid något enstaka tillfälle

N

KALL målgrupp - De som aldrig hört talas om ditt företag, produkter eller tjänster

När du skapar dina annonskampanjer är det bra att ha förberedda målgrupper och en tydlig plan för hur du kommunicerar med mottagaren av annonserna. Budskapet blir olika beroende på om målgruppen är varm, ljummen eller kall.

WorkshopS: annonsering med ads manager

I tre workshops lär du dig dra nytta av Ads Manager, målgrupper och Facebook-pixeln så att du kan få ut mer av dina annonskampanjer på Facebook och Instagram. Den här utbildningen är öppen för alla medlemmar i Hillman Academy.

Inte medlem ännu? Teckna medlemskap och delta i workshopen här ››