Är New Zenler Pro värt pengarna?

Artikeln innehåller annonslänkar

Utan att betala en enda krona kan du lägga upp och börja sälja dina kurser och medlemskap. Med ett ett gratiskonto hos New Zenler har du tillgång till basfunktionerna man behöver. Frågan är om det är värt att uppgradera till New Zenler PRO eller om gratisversionen räcker?

Här får du hjälp att jämföra Zenlers gratiskonto med Zenler PRO, så att du lättare kan avgöra vilket som passar dig bäst. 

Välja kursplattform till onlinekursen

Vad kostar New Zenler?

Det finns 2 paket att välja mellan. PRO- och Premium. De allra flesta använder Zenler PRO och den är väl tilltagen för att räcka till. Samtidigt finns det en del företag med större behov och det är där Premium-kontot passar in.

Det kostar $647/år eller $67/månad för New Zenler PRO. Det motsvarar ca 4900kr/år eller 580kr/mån i svenska kronor.

New Zenler Premium kostar $1447/år eller $197/mån vilket motsvarar ca 12 500kr/år eller 1700kr/mån i svenska kronor.

Bra priser när man jämför med liknande tjänster som Podia eller Thinkific. Men det finns också andra anledningar till att Zenler växer i popularitet hos svenska företagare. Enkelheten att få specificerad moms på kvitton och att översätta Zenler till svenska är bara två av anledningarna.

Vad är haken med New Zenlers gratiskonto?

Du har ju alla basfunktioner för att sälja med gratiskontot men man funderar ju på vad de inte berättar, eller hur?

Med Zenlers gratiskonto kan du lägga upp dina utbildningar och sälja dem fritt. Det är däremot vid försäljningen som Zenler tar en del av kakan.

Du behåller 90% och Zenler tar 10% av försäljningspriset i arvode. Det är så Zenler finansierar driften. En bra deal om man tänker på hela infrastrukturen som krävs för att få en kursplattform att fungera.

New Zenler svenska kursplattformen

Det blir Zenler som ”tar risken”, inte du. Säljer du inget betalar du inget till Zenler. Så att behålla 90% av varje försäljning låter ju ganska bra, eller hur?

Men…. du behåller inte 90% i praktiken eftersom du behöver koppla till en betaltjänst som i sin tur tar ut en transaktionsavgift. Använder du betaltjänsten Stripe kommer avgifterna vara ca 1,4% + 1,80kr per transaktion.

Utifrån det här vet du nu att när du säljer med via Zenlers gratiskonto kommer du tjäna ca 86-87% på ditt försäljningspris beroende på vilket utpris du har. Det är nu det börjar bli intressant att ta fram miniräknaren och se om det lönar sig att uppgradera till Zenler PRO eller ej.

När lönar det sig att uppgradera till Zenler PRO?

Säljer du många kurser, medlemskap med återkommande betalningar, kurser eller workshops kommer du märka att Zenlers 10% av kakan kombinerat med betallösningens transaktionsavgifter bygger på och blir en ansenlig summa ganska snabbt.

Det kan vara en av anledningarna till att du vill uppgradera till PRO-kontot hos Zenler. Det kostar knappt 5000kr/år och öppnar upp alla funktioner och tar samtidigt bort Zenlers 10% från varje försäljning.

Med enkel matematik kan vi se att 5000kr/år motsvarar 10% av 50 000kr. Det innebär att säljer du kurser och medlemskap för mer än 50 000kr/år är det en ”no brainer” att uppgradera till Zenler PRO.

Kostnaden av gratiskontot blir annars betydligt högre eftersom man får fortsätta att betala 10% till Zenler på all försäljning utöver den summan också. Dvs på nästa 50tkr, nästa 100tkr, 200tkr osv.

Skillnader mellan gratis- och PRO-konto hos Zenler

Som du läst redan är den stora fördelen med Zenlers gratiskonto att du kan börja sälja dina kurser och medlemskap utan att investera en enda krona. 

Den stora fördelen med Zenler PRO är att du får ett komplett system för dina kurser, medlemskap, live-streaming, onlinemöten och e-postmarknadsföring.

Många har separata tjänster för nyhetsbrev (Mailchimp eller liknande) och onlinemöten (Zoom, Google meets m.fl). Det kostar uppskattningsvis 5-600kr/mån.

När du uppgraderar till Zenler PRO ingår Zoom Meetings och Zenlers autoresponder där du sätter upp automationer och skickar nyhetsbrev.

Du kan skapa lead magnets och ge bort t ex en PDF eller en videoserie i utbyte mot namn och e-postadress. (En marknadsföringsstrategi som bygger på att ge värde först, bygga förtroende som leder till köp av dina betalda program.)

Med Zenler PRO kan du med andra ord säga upp andra tjänster som uppskattningsvis kostar mellan 6000-10 000kr per år.

Ersätter du dem med Zenler PRO (4900kr/år) har du precis frigjort resterande pengar som t ex kan användas för att marknadsföra dina kurser och medlemsprogram istället.

Med ett PRO-konto ingår tre (3) plattformar i samma konto. Dvs du kan lägga upp en plattform för dina Yoga-kurser och en annan plattform för dina flugfiskar-kurser. Du kan ha en plattform på svenska och en plattform på engelska (eller annat språk). Allt på samma PRO-konto men med helt olika branding, utseende och innehåll.

Uppgradera till Zenler PRO?

Så är det värt att uppgradera till Zenler PRO eller räcker det med gratiskontot?

Vill du komma igång snabbt och sälja dina kurser och medlemskap utan att investera något annat än din tid är gratisnivån bästa alternativet. Du kan alltid uppgradera till Zenler PRO senare. Du kan välja månadsbetalning (ca 550kr/mån) om du inte vill ta hela årskostnaden för Zenler PRO direkt.

De har verkligen ansträngt sig för att göra Zenler till det självklara valet för deras målgrupp med entreprenörer och företagare och vill man slippa tekniken och bara fokusera på att utbilda är New Zenler ett populärt alternativ.

Vill du däremot dra full nytta av alla funktioner i Zenler med e-postmarknadsföring, lead magnets, eget domännamn istället för en subdomän till newzenler.com 0% i avgifter till Zenler samtidigt som du kan säga upp flera andra kringtjänster och på så sätt sänka dina driftkostnader…. då är Zenler PRO rätt för dig.

Kom igång med New Zenler

ONLINEKURS

NEW ZENLER KURS OCH MEDLEMSPLATTFORM

I den här kursen lär du dig använda New Zenler plattformen. Den passar dig som vill lansera, sälja och marknadsföra dina onlinekurser och medlemstjänster. En allt-i-ett lösning som även inkluderar funktioner för e-post, live streaming och onlinemöten.

Efter genomförd kurs kan du använda alla nödvändiga funktioner i New Zenler för att lägga upp och sälja dina egna onlinekurser och medlemsprogram. Kursen kräver ingen förkunskap.

ONLINEKURS

BYGG EN ONLINEKURS

Lär dig skapa din egen webbkurs steg-för-steg. Den här kursen hjälper dig från idé till färdig webbkurs, redo att sälja till din målgrupp online. Följ en tydlig process för att planera, testa och producera din egen onlinekurs. Du får även vägledning för att lägga upp kursen på en kursplattform, så att du kan börja sälja den snabbt. Kursen ingår i medlemskapet som även inkluderar löpande support.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Nya funktioner med WordPress plugins

Nya funktioner med WordPress plugins

En styrka med Wordpress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktionerna som du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

läs mer
Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer