Publicera podcast på Spotify

Vem som helst kan publicera en podcast på Spotify. Men innan dess måste man uppfylla vissa krav. Processen att lägga upp podden på Spotify tar inte speciellt lång tid, men innan dess måste man göra några saker.

Spela in ditt första poddavsnitt

Du behöver ha minst 1 inspelat och publicerat podcastavsnitt för att kunna lägga upp podden på Spotify. Det innebär att du först och främst behöver starta din podcast för att komma vidare.

Ljudfilshotellet kopplas till Spotify

Hela processen med att få podden på Spotify går via ljudfilshotellet där dina podcastavsnitt laddas upp. Där hämtar du din RSS-feed, vilket är en speciallänk som ska skickas in till Spotify.

Din RSS-länk berättar för Spotify var du har dina ljudfiler, podcastomslag och podcastbeskrivningar.

Den informationen visas inne på Spotify, men när man klickar igång för att lyssna går uppspelningen via ditt ljudfilshotell.

Det innebär att man inte laddar upp ljudfilerna direkt till Spotify utan de måste laddas upp till ljudfilshotellet som i sin tur länkar till dina poddavsnitt via RSS-länken.

Koppla podden till Spotify på 3 minuter

Att koppla ihop din podcast med Spotify inne på ljudfilshotellet tar inte mer än 2-3 minuter. Du följer instruktionerna på ljudfilshotellet och därefter får du vänta på att den blir godkänd. Vi använder Podbean som ljudfilshotell till vår egen podcast.

Min erfarenhet är att det går snabbt att bli godkänd och du kan ha din podcast på Spotify inom ett par dagar.

När podden väl är godkänd kommer alla kommande poddavsnitt distribueras automatiskt till Spotify, så att dina följare kan se att det kommit ett nytt avsnitt av podden.

Koppla till andra Poddplattformar

Principen är densamma för alla poddplattformar och poddappar. Vill du sprida din podcast till Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music osv. gör det också via din Podcast Host (ljudfilshotellet). Det fungerar som spindeln i nätet för all distribution av din podast online.

Sammanfattning

Du kan öka spridningen på din podcast genom att göra den tillgänglig på Spotify, Apple Music, Google Podcasts och andra poddplattformar.

Det gör du snabbt och enkelt genom ljudfilshotellet. När du väl är godkänd på respektive plattform kommer alla framtida poddavsnitt skickas ut till Spotify m.fl automatiskt.

Ett enkelt sätt att maximera spridningen på din podd med mycket begränsad arbetsinsats.

Starta Podcast på 3-dagar

Lär dig spela in, redigera och publicera din podcast till Spotify, Apple Podcasts och Google Podcasts.

Podcastkursen är 100% online, på svenska och din snabbaste väg till att bli en säker poddare.

Onlinekurs i podcasting. Lär dig starta och driva podd. Onlinekurs på svenska. självstudier

ONLINEKURS

Starta Podcast 3 dagar

Lär dig spela in och publicera din egen podd till Spotify, Apple Podcasts, Google och poddappar. 

Läs om Poddkursen ››

Starta Podcast

Starta Podcast

Inspelningsprogram för podcast

Inspelningsprogram för podcast

Ljudfilshotell till podden

Ljudfilshotell till podden

Jingel till Podcast

Jingel till Podcast

Podda på distans

Podda på distans