ARTIKEL

Hur du kan sökoptimera själv!
Det finns tillfällen när man vill sökoptimera själv. Vi har det själva som en del i processen med att skriva inlägg i bloggen, men också när vi ska publicera något nytt till Youtube.  Google och Youtube är de två största sökmotorerna och det är såklart viktigt att ditt företag syns där när man söker efter dina varor och tjänster. När du optimerar för Google kan du ta hjälp av Yoast SEO som är ett Wordpress plugin som guidar dig genom optimeringsprocessen.
Välja kursplattform till onlinekursen

Sökoptimera hemsidan

Man kan dela in sökoptimeringen av hemsidan i 3 steg. 

    1. Research
    2. Optimera din sida
    3. Länkar
New Zenler svenska kursplattformen

Seo är en långsiktig strategi

Sökmotoroptimering, SEO,  är en strategi som kräver både tid och tålamod. Du kan se det som ett komplement till övriga marknadsföringsinsatser du genomför.

Det är en god idé att jobba med SEO på din webbplats löpande., eftersom processen tar sin tid hos Google och innan du ser resultat tillbaka. Men när du gör det så är det fri trafik till din webbplats, dina videor på Youtube osv. Därför är det bra att börja tidigt med SEO arbetet och se till att lägga lite tid på att optimera dina blogginlägg.

[Video: Sökoptimera själv]

ONLINEKURS

SÖKOPTIMERA HEMSIDAN

SEO-kursen vänder sig till dig som vill lära dig sökmotoroptimera din egen hemsida.

I onlinekursern lär du dig hur SEO fungerar samtidigt som du får steg-för-steg instruktioner för att genomföra SEO-strategier på din egen hemsida. Efter genomförd kurs har du god insikt i hur SEO fungerar och du vet också hur du ska göra för att optimera din egen webbplats.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Nya funktioner med WordPress plugins

Nya funktioner med WordPress plugins

En styrka med Wordpress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktionerna som du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

läs mer
Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer