[smart_track_player url=”https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/8avbv5/HIP085.mp3″ color=”#ffffff” background=”#ffffff” image=”https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500×500.jpg” artist=”Hillman Podden” title=”Öka spridningen på ditt content” social=”false” permalink=”https://hillmanacademy.se/podcast” background=”#ffffff” image=”https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500×500.jpg” ]

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

STRATEGIER FÖR ÖKAD SPRIDNING AV DITT CONTENT

1. Sprid & paketera om din podcast

Du bör självklart se till att koppla ihop din podcast med alla större distributörer som iTunes, Acast och Spotify. Men du kan få mer spridning om du också ser till att publicera den på Youtube som en video.

Youtube är världens näst största sökmotor och även om din podcast kanske inte får så många lyssningar inne på Youtube, kan du ändå bli hittad ​och få trafik över till din hemsida.

Hur får man över podcasten till Youtube? Antingen gör du det manuellt med ett videoredigeringsprogram eller så låter du ljudfilshotellet sköta det automatiskt åt dig. Vi använder Podbean för det.

2. Fler ögon på dina blogginlägg

Har du ett nyhetsbrev kan du koppla ihop din blogg med din e-posttjänst så att det skickas ut ett nytt mail till dina prenumeranter varje gång du publicerar något nytt i bloggen.

Det sker via en sk RSS-feed och funktionen finns hos de flesta leverantörer. Vi rekommenderar och utbildar i Mailchimp, vilket är ett mycket bra alternativ för entreprenörer och företagare som börjar bygga sin e-postlista för att skicka nyhetsbrev.

3. Maximera användningen av dina videor

Man kan använda video i många syften. Kanske vill du visa en produkt eller tjänst. Kanske vill du berätta om ett erbjudande eller kanske ska du skapa en videoannons för sociala medier.

Oavsett så är det bra att tänka igenom på vilka plattformar du vill använda din video, så att du kan öka spridningen på den. Här är några förslag:

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram (flöde, stories, IGTV)
  • LinkedIn
  • Din hemsida

Du behöver inte en massa utrustning för att komma igång med video. Det finns många mobilappar som kan hjälpa dig med redigering och grafik också, men om du vill kunna jobba snabbt och effektivt med video så rekommenderar vi att du använder din dator tillsammans med programmet Camtasia

Det kostar en del, men med tanke på den tid du sparar kan det mycket väl vara den smartaste investeringen du gör i år?…. förutom att gå med i Hillman Academy förstås


Ett exempel på hur man kan öka spridningen på en video

Här är ett exempel på hur du kan använda en video och återanvända och publicera på flera olika plattformar. Förutom att publicera på flera plattformar ska du självklart dela, skriva och prata om det videon i dina sociala kanaler.

1. Originalvideon

I det här exemplet kommer vi att utgå från en livesändning på Facebook. En del i den här sändningen består av en presentation där vi pratar över en powerpoint. 

Eftersom vi spelar in våra livesändningar går det att klippa ut bara den ”presentationsdelen” och återanvända den på andra plattformar.  På så sätt kan vi också anpassa videon lite utifrån plattform. 

Om du har en längre video kan du klippa upp den manuellt eller använda en app som Cut St​​ory, som gör det jobbet mycket lättare.

2. Youtube-versionen

Den uppklippta versionen blir textad med hjälp av Camtasia och får en egen omslagsbild, så att den sticker ut lite sökresultatet på Youtube.

Om du anger en titel och beskrivning som innehåller vanliga sökfraser på Youtube har du möjlighet att få nya ögon på ditt företag den vägen. Självklart ska texten reflektera innehållet i din video,

3. Instagram-versioner

På Instagram kan du dela din video i flödet, på Insta Stories och på IGTV. Det är olika kriterier för respektive yta:

  • FLÖDET – max 1 minut  

Vill du dela en video i vanliga Instagramflödet får videon vara max 1 minut lång.

  • STORIES – max 15 sekunder 

Om du vill använda en video som är längre än 15 sekunder kan du klippa upp den med hjälp av en app som Cut Story. Den fungerar också fint om du vill klippa sekvenser för t ex Facebook eller Linkedin. När ditt Instagramkonto passerat 1000 följare kan du använda dig av ”svep-funktionen” och därmed leda trafiken till originalvideon eller tillbaka till din hemsida.

  • IGTV – stående format 

På din IGTV kanal kan du publicera videor som är upp till 10 minuter långa. Du dessutom länka tillbaka till din egen webbplats i videobeskrivningen, något som inte går att göra på t ex ett vanligt inlägg i flödet

Så här kan det ut när man anpassat en video för IGTV som i original var gjord för Facebook.

Vi använder en mall och redigerar i Camtasia för att skapa IGTV versionen.

4. Videon på hemsidan

Om du skapar en artikel i din blogg kan du återanvända videon även där.

Använd Youtube-versionen på videon och bädda in den, så har du ett komplement till din skrivna artikeltext.

5. [BONUS] Facebook

Tillbaka till Facebook igen… Det som började som en LIVE-video är nu en uppklippt och textad workshop som vi kan återanvända på Facebook igen i ett nytt inlägg eller i en annons.