SKAPA & SÄLJ

ONLINEKURSER, MEDLEMSKAP OCH DIGITALA TJÄNSTER

Här hittar du information som hjälper dig vidare med din onlinekurs.

KOM IGÅNG

CHECKLISTA ”snabb” | Skapa en onlinekurs – i 7 steg

N

Kursidén: Är det något din målgrupp vill betala för? Du behöver validera din kursidé så att du skapar en kurs där efterfrågan finns.

N

Planera innehållet: Strukturera innehållet, vad ska vara med och i vilken ordning. Hur tar kursdeltagaren sig på bästa sätt till det önskade resultatet och målet med kursen.

N

Format: Ska din kurs vara 100% inspelad, levereras live eller i en hybrid mellan båda?

N

Välj rätt medier: Gör sig din utbildning bäst genom video, ljudfiler, pfd:er, liveworkshops? Ofta är det en kombination som ger den enklaste vägen till ett resultat för kursdeltagaren.

N

Produktion: Planera in produktionen i god tid innan lansering och ge dig själv gott om tid till produktionen. En tidsplan är bra, men det tar alltid längre tid än man tänkt så lägg till extratid.

N

Utrustning: Vad behöver du för att producera din kurs? Är det en kamera, mikrofon, ljus, inspelningsprogram? Gör en lista och sätt en budget.

N

Val av plattform: Här styr både behov och önskemål som du och dina kunder har. Ta tid och utvärdera, så att det blir rätt för det du behöver. Planera också för framtiden, så att du inte begränsar dig i vad du kanske vill göra i framtiden.

Här kan du ladda ner Powerpoint presentationen om onlinekurser och medlemskap som en PDF-fil.

VAL AV PLATTFORM

Din onlinekurs och medlemskap behöver ett hem på nätet. En plats där du kan ladda upp dina videor, pdf:er och annat utbildningsmaterial. 

Du behöver göra ett strategiskt val av plattform som passar dina önskemål, både nu och i framtiden. 

3 frågor att besvara innan du väljer plattform

E

Ska du enbart erbjuda dina utbildningar i Sverige eller vill du ha möjlighet att sälja utomlands också?

E

Vill du använda en färdig plattform för onlinekurser och medlemskap eller bygga en egen, så att du får mer kontroll över upplevelsen för dina deltagare?

E

Ska du endast sälja onlinekurser eller vill du ha möjlighet att ha koppla till ett medlemskap också? Eller är det medlemskapet som är det centrala i din utbildning?

VILKEN PLATTFORM PASSAR DIG BÄST?

FÄRDIG KURSPLATTFORM

Den snabbaste vägen att börja sälja din onlinekurs och medlemskap är genom en färdigplattform där du hyr in dig. Du kan lägga in dina utbildningar och behöver inte tänka på drift eller tekniken. Det hanterar leverantören av plattformen åt dig.

Se exempel på hur det kan se ut i videoguiden för New Zenler.

EGEN KURSPLATTFORM

Vill du har 100% kontroll och full flexibilitet så är vår rekommendation att du bygger egen kursplattform i WordPress. Många av våra medlemmar gör det då de har specifika önskemål kring funktion men också utseende. 

 

UTRUSTNING FÖR PRODUKTION

VIDEO & LJUD

Du behöver en del utrustning för att skapa onlinekurser och driva ett medlemskap.  Ta del av våra tips och rekommendationer här: HillmanAcademy.se/utrustning

VILL DU LÄRA DIG MER?

Många företagare behöver ta sitt företag online men känner en osäkerhet kring tekniken och vad man ska göra. Hillman Academys utbildningar och personliga expertsupport visar vägen så att du kan nå dina mål snabbare utan att slösa dyrbar tid.

Hillman Academy är en medlemsplattform som erbjuder utbildningar och löpande support online. Som medlem har du tillgång till alla onlinekurser, workshops och support 24/7. En naturlig samlingsplats för dig som vill jobba smart digitalt.