Hemsida utan byråbudget

Alla har inte en byråbudget, men alla företag behöver en hemsida som kan hjälpa till att generera både leads och kunder via nätet.

Funderar du på att bygga en hemsida så har du kanske sett att det finns många olika lösningar att välja mellan. Du har plattformar som Wix, Hemsida24, Squarespace m. fl. 

De här är alla plattformar där du "hyr in dig" på deras befintliga plattform. Det innebär också att du blir inlåst och begränsad till de funktioner som finns inbyggda på de plattformarna.

Ett bättre alternativ och det vi rekommenderar är att bygga hemsidan i WordPress. Det är ett hemsideverktyg som används på över 75 miljoner webbplatser och används av miljontals företag och organisationer världen över.

Det är också ett populärt verktyg som många  webbyråer använder sig av vilket gör det lättare för dig att få hjälp av en byrå i framtiden om du skulle vilja ha det. 

Med WordPress kan du bygga en webbplats som både ser snygg ut och som har rätt förutsättningar att synas online genom sökmotoroptimering (SEO). Du använder dra-släpp verktyg och designmallar för att skapa utseendet du vill ha på din webbplats.

Det du behöver för att sätta upp din hemsida i WordPress är:

  • Ett webbhotell och ett domännamn
  • En installation av WordPress på ditt webbhotell, vilket du löser med ett knapptryck
  • Ett designtema och byggare som gör det möjligt att ladda in färdiga designmallar och dra/släpp verktyget, så att du kan bygga hemsidan du vill ha och behöver


I Podden pratar vi också om skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org.

Du ska inte lägga din hemsida på WordPress.com eftersom det i praktiken blir samma typ av lösning som Wix, Hemsida24 m fl. Dvs du "hyr in dig" på WordPress.coms mark..

Du ska istället lägga in WordPress på ditt webbhotell, vilket innebär att du har full kontroll över både installation och funktionerna du har på din webbplats.

Med den här lösningen blir du inte begränsad av något låst system, utan du har friheten att lägga till exakt de funktionerna du behöver. Installationen av WordPress på webbhotellet sker med bara ett par knapptryck.

Andra intressanta artiklar & poddar om att bygga din egen hemsida