Hur säker är din hemsida?

SÅ FUNGERAR DET MED SSL-certifikat

 Google har annonserat att man kommer markera hemsidor som ”ej säker” från och med juli 2018. Det betyder att dina hemsidebesökare kan mötas av en varning (EJ SÄKER) när de landar på din webbplats.

Så....Vad är egentligen ”det gröna hänglåset” och varför vill Google att man ska skaffa det? Detta pratar vi om i denna video...

Vi har satt ihop en checklista med 7 steg som hjälper dig få grepp om SSL-certifikatet, så att du kan lägga till ett på din hemsida också. Klicka på knappen nedan för att ladda ner checklistan, helt gratis.

VAD BETYDER DET FÖR DIN VERKSAMHET?

Gröna hänglåset indikerar att hemsidan använder ett SSL-certifikat. Med ett SSL-certifikat ökar säkerheten både på hemsidan och mellan hemsidan och besökaren, dvs all trafik blir krypterad och kan inte ”avlyssnas” på vägen mellan besökarens uppkoppling och hemsidans server.

Det här används redan av webshoppar, större företag, banker, institutioner m. fl. Men, det är samtidigt något som många företagare inte känner till och därför inte har tagit tag i ännu.

Kommer man som besökare till din hemsida och möts av "EJ SÄKER"..så är det lätt att vända i dörren, inget som lockar för att klicka in på och runt på din sida, än mindre fylla i något formulär eller köpa direkt.

HUR LÖSER MAN DET?


  • Du behöver skaffa ett SSL-certifikat, så att du får ”det gröna hänglåset”.
  • Du behöver installera certifikatet på din server 
  • Du behöver uppdatera din hemsida, så att den förstår att alla filer nu ligger på en skyddad plats

BRA ATT VETA!

SSL-certifikatet gäller för en domän, så har du många domäner behöver du ett certifikat per domän alternativt ett sk Wildcard SSL som gäller för obegränsat antal domäner. 

VAD TYCKER DU?

Hjälpte den här artikeln dig eller har du några frågor eller funderingar? Skriv en kommentar nedan!

WEBINAR | "BYGG EN WEBBKURS"

WEBINAR
"BYGG EN WEBBKURS"