ONLINEKURS | MAILCHIMP PÅ SVENSKA

Skicka nyhetsbrev med Mailchimp

I den här kursen lär du dig använda Mailchimp för att samla in e-postadresser via formulär, skapa e-postkampanjer, automatisera e-postutskick baserat på olika händelser t.ex. nytt blogginlägg eller ny prenumerant på nyhetsbrevet.

En relativ ny funktion är att du kan designa och skicka vykort till dina kontakter. Ja, med Mailchimp kan du göra så mycket mer än att jobba med nyhetsbrev. 

Du kan t ex sätta upp en annonskampanj som återannonserar på Googles Displaynätverk, Instagram och Facebook genom Mailchimp. 
Med det inbyggda bildredigeringsprogrammet kan du skapa unika bilder till dina nyhetsbrev.

Efter genomgången kurs har du lärt dig både verktyget och flera  strategier för att jobba effektivt med din E-postmarknadsföring

Kursen innehåller 24 pedagogiska steg-för-steg videor samt tillhörande arbetsblad. Du går den i egen takt online via utbildningsportalen. Utöver kursen har du också möjlighet att få personlig vägledning via vårt forum.

KURSEN I KORTHET

GRUNDINSTÄLLNINGAR

Följ steg-för-steginstruktioner för att ställa in tidszon, användare, kontaktinformation, verifikation för domän, kontoplan, betaluppgifter osv.

CONTENT MANAGER

Lär dig hur du med content managern laddar upp bilder och pdf:er, skapar kampanjer direkt från en bild, använder rörliga bilder, logotyper osv.

REDIGERA BILDER

Du kan redigera bilder direkt i Mailchimp! Smidigt och enkelt, och i den här kursdelen går vi igenom hur du gör detta.

E-POSTMALLAR

Spara tid genom att använda dig av E-postmallar! I den här delen lär du dig skapa dina egna mallar så att det passar dig och ditt varumärkes grafiska profil.

LISTOR

Genom att skapa listor, grupper, segment och taggar kommer du att spara mycket tid och dessutom kunna skicka specificerade mailutskick till rätt personer. Och pinpointa effektivt i din E-postmarknadsföring!

FORUMLÄR

Det finns fyra typer av formulär som du kan använda dig av för att samla in E-postadresser och i den här kursdelen får du se hur du gör detta. Så att du kan använda det eller de upplägg och sätt som passar dig bäst.

KAMPANJER

Med Mailchimp kan du göramycket mer än att skicka epost. Du kan skapa en rad olika typer av kampanjer och det går vi igenom i den här kursvideon. 

ANNONSERING

Du kan skapa annonser direkt inne på Mailchimp så att de visas på både Google, Facebook och Instagram. Det här är en inbyggd funktion i Mailchimp som hjälper dig att enkelt och smidigt komma igång med din annonsering, eller komplettera det du redan gör idag.

AUTOMATIONER

Att jobba rätt med automationer sparar väldigt mycket tid. Det blir effektivt när du skapar sekvenser och tunnlar som leder din målgrupp från intresserade till köp. I den här kursdelen lär du dig hur du lägger upp en automation, att ställa in triggers, hur du kontrollerar och aktiverar flöden osv.

EXTRA MATERIAL

I den här bonusdelen ser du bland annat hur du kan koppla ihop Mailchimp med andra program och verktyg. Tex. med Woocommerce, Thrive Leads, Bloom m.fl.

Support, stöd & vägledning under hela kursen

 • Expertsupport och hjälp online via forumet på utbildningsportalen
 • Med hjälp av forumet kan du alltid ställa dina frågor så att du inte fastnar
 • check
  Frågorna kan röra både tekniken, verktygen men även strategier
 • check
  Här har du möjlighet att skapa kontakt med andra företagare

Mona Wassermann

monawassermann.se

Säger bara Wao!!! till detta forum. Vilken lättnad att ha någonstans att ta alla sina frågor, det som kändes svårt och jobbigt känns plötsligt kul å taggande. Stort Tack!

JA, den här kursen i Mailchimp vill jag gå! Hur gör jag?

Mailchimpkursen ligger på Hillman Academys utbildningsportal och du startar kursen enkelt genom att starta ett abonnemang.
(Med abonnemanget får du access till hela kursbiblioteket och utbildningsportalen!)

VÄLJ MELLAN MÅNADS- ELLER ÅRSABONNEMANG


MÅNADSABONNEMANG

Full access till hela utbildningsportalen

599kr/mån

(Ingen bindningstid, avsluta när du vill)

 • Alla onlinekurser
 • Alla workshops
 • Forum, support & community
 • 1 medlemsträff online
 • Förmåner och rabatter

(Moms tillkommer på priset)

ACCESS 12 MÅNADER

Full access till hela utbildningsportalen

5990kr/år

(Motsvarar 499kr/mån)

 • Alla onlinekurser
 • Alla workshops
 • Forum, support & community
 • 12 medlemsträffar online
 • Förmåner och rabatter

(Moms tillkommer på priset)

VANLIGA FRÅGOR


Hur länge har jag tillgång till kursen?

Det styr du själv genom ditt abonnemang. Så länge du har ett aktivt abonnemang har du access till alla utbildningar och förmåner inne på utbildningsportalen.
 
Med Månadsabonnemanget har du full tillgång till allt inne på portalen i 30 dagar med automatiskt förnyelse månadsvis så länge du behåller ditt abonnemang. (Ingen bindningstid)

Årsabonnemanget ger dig 12 månaders full tillgång till allt inne på portalen till priset av 10 månader. 

Vilka förkunskaper krävs för kursen?

Du behöver inga speciella förkunskaper. Kursen är till största delen videobaserad och levereras via inspelade videolektioner på ett pedagogiskt sätt.

Du följer kursen steg-för-steg och kan närsomhelst ställa följdfrågor via vårt diskussionsforum inne på plattformen.
Vad händer om jag kör fast i kursen?

Kursen är pedagogiskt upplagd med en röd tråd från A till B. Samtidigt vet vi (Greger & Jenny) av erfarenhet att det kan uppkomma frågor och funderingar ibland. 

Därför ger dig abonnemanget också access till forumet där du kan ställa dina frågor och få mer personlig hjälp och vägledning så länge du har ett aktivt medlemskap.

Vi  svarar löpande på alla frågor och om du kör fast eller vill bolla en idé är det där vi hjälper dig med det.

Hur köper jag kursen?

Du betalar enkelt med ditt kontokort direkt på den här sidan. Alla köp genomförs krypterat genom Stripe.Kan jag betala via faktura?

Du kan beställa årsabonnemanget och betala mot faktura  om ditt företag eller organisation inte har tillgång till ett kontokort. 

Det gäller också när ditt företag/organisation tecknar en multilicens för flera medarbetare.

Ta kontakt med oss om du vill beställa mot faktura, så hjälper vi dig. När fakturan är betald får du access till portalen. (Vi erbjuder inte fakturabetalning för månadsabonnemang.)

Jag hittar inte svaret på min fråga här...

Ingen fara. Vi hjälper dig gärna! Skicka ett meddelande via vår kontaktsida så hjälper vi dig vidare.