Onlinekurs som visar hur du bygger en egen webbkurs

KURSLEDARE

GREGER HILLMAN

E-pedagog och digital strateg

Onlinekurs som visar hur du bygger en egen webbkurs

UTBILDNING | BYGG EN WEBBKURS

Den här kursen tar dig igenom processen för att bygga en webbkurs steg-för-steg. Det är en fantastiskt rolig och kreativ process att skapa en onlinekurs, men kräver också tid och tålamod. 

ONLINEKURS | SKAPA DIN EGEN WEBBKURS

Kursen vänder sig till dig som vill paketera din kunskap digitalt och sälja den online. Du utgår från en tydlig RoadMap. Utbildningen levereras i en kombination av video, text & bild. Du går den i egen takt inne på utbildningsportalen.

Att skapa en bra onlinekurs tar både tid och energi. Den här kursen passar dig som har bestämt dig att för att satsa tiden som krävs!

Utbildningen ingår i medlemskapet som även inkluderar löpande support, medlemsträffar online, exklusiva medlemsförmåner samt ett komplett kursbibliotek med steg-för-steg kurser inom bl a videoproduktion, kursplattformar, digital marknadsföring och mycket mer.

Kursinformation

Kursens innehåll

I kursen lär du dig bland annat:

 • Utvärdera och validera din kursidé
 • Skapa en kursplan
 • Strukturera innehållet
 • Välja medier för respektive kursdel
 • Planera produktionen
 • Utrustning som behövs
 • Video & Ljudproduktion
 • Skapa Arbetsblad & skrivbara PDF:er
 • Välja rätt plattform för din kurs
 • Starta upp färdig kursplattform
 • Bygga egen kursplattform i WordPress
 • Inför lansering
 • Marknadsföra onlinekursen
Kursupplägg

Kursen är uppdelad i pedagogiska avsnitt, så att du kan bygga din egen webbkurs steg-för-steg.

Du följer instruktionerna i lugn och ro och kan spela upp/stanna/spola tillbaka videorna vid behov.

Du har även skrivna instruktioner och förklarande bilder som komplement där det behövs för att du ska nå i mål på ett smidigt sätt. Inga speciella förkunskaper krävs!

Beräknad tid

Utbildningsmaterialet är ca 7 timmar, men du kommer att välja ett spår under utbildningens gång och behöver därför inte gå igenom allt material.

Samtidigt måste du räkna med att det tar tid att planera och spela in din egen webbkurs. Hur lång tid det tar är omöjligt att säga eftersom det bl a beror på hur stor din kurs ska bli. Hur många videor du ska spela in och redigera, hur många arbetsblad du ska skapa osv.

Fördelen med den här utbildningen är att du får hjälp med alla delar i processen. Steg-för-steg videor, checklistor och extra hjälp inne på portalen när du behöver.

Ge dig själv rätt förutsättningar och avsätt dubbelt så mycket tid som du tänkt. Då börjar det bli rimligt med hur lång tid det brukar ta.

Kostnader

Vänligen notera att du kan behöva komplettera din nuvarande utrustning och program beroende på vad du har sedan tidigare. Dessa kostnader ingår inte i kurspaketet.

 

Bra att veta

Det tar tid att skapa en egen webbkurs. Fördelen med den här utbildningen är att det är en självstudiekurs som du går i egen takt.

Du har dessutom möjlighet att bolla dina idéer direkt med oss inne på portalen. Vi har byggt webbkurser sedan 2012 och vet vilka fallgropar man ska undvika. Det är också detta du lär dig genom utbildningen.

Kör du fast eller behöver du hjälp med ett strategiskt beslut finns vi tillgängliga i forumet för löpande support och vägledning. Det ingår också i medlemskapet.

 

Kursledare

GREGER HILLMAN
E-pedagog och digital strateg

Starta kursen

Välj alternativet som passar dig bäst. Du får access direkt efter genomfört köp. Är ni flera på arbetsplatsen som behöver utbildning? Kontakta oss för mer information.

HILLMAN ACADEMY MÅNAD

800kr/mån

N

Access till onlinekursen Skapa en webbkurs

I priset ingår också:

N

Personlig support & vägledning

N

1 onlineträff/månad

N

Förmåner och rabatter

N

Hillman Academys kursbibliotek

Moms tillkommer på priset

Abonnemanget förnyas var 30:e dag så länge du väljer att behålla det. Om du vill avsluta gör du det innan förnyelsen sker och behåller full access för hela perioden du redan betalat för.

HILLMAN ACADEMY ÅR

7500kr/år

N

Access till onlinekursen Skapa en webbkurs

I priset ingår också:

N

Personlig support & vägledning

N

1 onlineträff/månad

N

Förmåner och rabatter

N

Hillman Academys kursbibliotek

Moms tillkommer på priset

Abonnemanget förnyas årligen så länge du väljer att behålla det. Om du vill avsluta gör du det innan förnyelsen sker och behåller full access för hela perioden du redan betalat för.

”Jag tecknade upp mig för ett medlemskap häromdagen. Vill bara säga att jag är jättenöjd och imponerad hittills!

Går kursen hur man bygger en webbkurs nu. Ni är verkligen pedagogiska! Tack nu lär jag mig massvis. Denna utbildning har jag letat efter länge!”

Maria Lindqvist

”Nu har vi med er hjälp sjösatt en webbkurs, hurra! Vi vill tacka så väldigt mycket för otroligt fin support och hjälp, utan er hade definitivt inte blivit någon kurs!”

Ylwa Woxmark | beridetbagskytte.se

”Så väl investerade pengar detta är. Testat och kollat runt på massor av sidor för att jag ville bygga både en hemsida och en webbkurs och inte hittat något som passat eller varit på den nivån som passar mig. Men er sida är så bra!”

Linda Jerklöv Edlind | personligtraning.se

”Jag är mållös! Vilken otrolig support – utöver de många informativa och tydliga kurserna, som dessutom är så enkla att följa med i. Stort tack!”

Agneta Moden | insightcosmetics.se

VANLIGA FRÅGOR

Vilka förkunskaper kräver kursen?

Kursen kräver inga förkunskaper utöver normal datorvana. Du får tydliga instruktioner via video, text & bild som gör det enkelt att följa och genomföra varje steg. 

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Den här kursen går att köpa fristående men ingår även i medlemskapet.

Fristående kurs ger tillgång till kursen i 6 månader från köpdatumet. 

Medlemskapet ger tillgång till kursen så länge medlemskapet är aktivt.

När får jag tillgång till kursen?

Så snart du genomfört ditt köp får du ett mail med informationen du behöver för att logga in och påbörja kursen. Det här är en självstudiekurs som du går i egen takt närsomhelst på dygnet.

Vad händer om jag kör fast i kursen?

Om du tecknar ett medlemskap så inkluderar det även löpande support och vägledning via vårt forum och onlineträffar varje månad.

Enstaka kursköp inkluderar ingen support utan du går igenom kursen på egen hand. Vill du ha mer enskild hjälp och undervisning går det bra att boka coaching online.

Hur köper jag den här kursen?

Välj ett av alternativen ovanför och betala med kort så får du access på en gång. Ett specificerat kvitto med moms samt inlogguppgifter mailas ut till dig direkt.

Kan jag betala via faktura?

Företag & organisationer kan köpa utbildningar via fakturering. Kontakta oss så hjälper vi er.
(Vi erbjuder inte fakturabetalning för månadsmedlemskapet.)

Vad är skillnaden mellan fristående kursen separat och att bli medlem?

Fristående kurser ger dig enbart tillgång till den enskilda kursen.

Medlemskapet ger dig full tillgång till hela utbildningsportalen och ALLA utbildningar. Du kan ställa frågor och få vår vägledning hjälp i forumet. Vara med på onlineträffar varje månad samt ta del av förmåner och rabatter.

Vilken bindningstid är det på ett medlemskap?

Månadsmedlemskapet har ingen bindningstid utan löper månadsvis tills du väljer att avsluta det.

Årsmedlemskapet löper över 12 månader och förnyas automatiskt tills du väljer att avsluta det.

Du avslutar själv inne på kursportalen med några få knapptryck. När du gjort det dras ingen pengar från ditt konto mer.

Inbetald avgift återbetalas ej. Du behåller accessen till utbildningsportalen under hela perioden du har betalat för, enligt användarvillkoren.

Jag hittar inte svaret på min fråga här...

Vi hjälper dig gärna! Skicka din fråga till oss via kontaktsidan så återkommer vi så snart vi kan. Eller prova chatten så hörs vi där.

KOM IGÅNG REDAN IDAG!