Annonsera förbi konkurrenterna

I DEN HÄR ARTIKELN

I den här artikeln med tillhörande podcastavsnitt pratar vi om en annonstrategi som bygger på tre steg. En strategi som kan ta dig förbi konkurrenterna och bli mer relvant för din målgrupp.

KATEGORIER

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

ANNONSSTRATEGI I TRE STEG

I den här artikeln och podcastavsnittet får du höra om annonsstrategin som kan ta dig förbi konkurrenterna och bli mer relevant för din målgrupp. Den bygger på 3 steg och ser ut så här:

1. Annonsera till din målgrupp INNAN du har tänkta att annonsera
2. Bygg upp din målgrupp INNAN du har tänkt att dela ett erbjudande
3. Använd Retargeting & Remarketing för att gå direkt till din målgrupp

Visst låter det lite kontraproduktivt. Varför ska man annonsera INNAN man egentligen vill annonsera? Svaret ligger i hur annonsplattformarna på Facebook och Instagram fungerar. 

Målet med de här annonserna är inte att sälja utan att skapa engagemang och medvetenhet för din verksamhet och det du gör hos din målgrupp.

Det handlar egentligen om att ge Facebook och Instagram tid att hitta fram till de som visar ett intresse för ditt varumärke. Verktyget du använder för det är annonser.

Algoritmen

Annonsalgoritmen mäter hela tiden resultaten på dina kampanjer. Den bevakar bl a.

  • Hur många som stannar upp i flödet när de ser din annonser
  • Vilka de personerna är inom den “större” målgruppen du vänder dig till
  • Hur länge man tittar på dina annonsvideor
  • Om man #gillar# eller kommenterar på din annons
  • ….osv

Det här ligger till grund för en ständig optimering av din kampanj där algoritmen gör anpassningar och justeringar i realtid för att dina annonser ska nå rätt personer och ge dig bättre resultat.

Om du börjar annonsera med ett erbjudande direkt måste algoritmen försöka göra det här jobbet (se ovan) åt dig samtidigt som ditt erbjudande måste tillräckligt skarpt för att ge några resultat. 

Gör du på det sättet under t ex en högtid när fler annonsörer “kommer på” att de ska annonsera blir kostnaden att finna rätt personer i din målgrupp betydligt högre. Det kostar helt enkelt mer att vara med och söka i hela havet bland potentiella personer som matchar din målgrupp.

Strategin du hör förklaras i podcasten bygger på att du redan har tagit fram dina mågrupper och du vet att du vänder dig till rätt personer i den större målgruppen. Man kan säga att du redan har plockat ut och samlat din målgrupp i en hink, så istället för att annonsera mot alla (havet) kan du fokusera på din hink med din specifika målgrupp.

Man kan självklart bygga ut målgrupperna mer över tid, men principen som du får lära dig mer om i podden är en mycket bra startpunkt.

Nyckeln är att ge dig själv gott om tid i varje delsteg i strategin. Du behöver låta tiden och dina annonser, målgrupper och erbjudande jobba för dig över tid.

Vad du tycker du om den här strategin?

Hoppa över till våra sociala medier och kommentera!

FLER INTRESSANTA

ARTIKLAR

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Välj rätt teknik för rätt situation Ska du hålla enskilda möten (1-till-1) med dina kunder eller stormöte inom en organisation så ser kraven väldigt olika ut för vilken lösning som passar bäst. Samma sak om du undervisar, håller workshops och webinar. Söker du en...

Årskrönika: En sammanfattning

Årskrönika: En sammanfattning

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/n58jk3/HIP122.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Årskrönika: Om det...

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/9zg9tr/HIP121.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Video för sociala...

LÄR DIG DET DU BEHÖVER NÄR DU BEHÖVER DET

Ett stort problem för många företagare är att tiden inte räcker till. Därför har vi samlat utbildning, support, vägledning under ett och samma tak.

Via utbildningsportalen har du tillgång till webbkurser och workshops som tidseffektivt lär och visar dig det du vill lära dig. När frågor och funderingar dyker upp (för det gör de), har du tillgång till ett forum där du kan ställa frågor och få svar, så att du kommer vidare.

TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.