LinkedIn Live video – så fungerar det

I DEN HÄR ARTIKELN

Med LinkedIn Live video kan du nå dina följare med livesändningar direkt inne på LinkedIn. För att du ska kunna komma igång är det  några saker du behöver känna till.

KATEGORIER

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

KOM IGÅNG MED LINKEDIN LIVE

Med LinkedIn Live video kan du nå dina följare med livesändningar direkt inne på LinkedIn. För att du ska kunna komma igång är det  några saker du behöver känna till.

Enkelt förklarat handlar det om att:

Du måste ansöka för att få börja LIVE-sända på LinkedIn
Du måste gör en separat ansökan för din privata profil respektive din företagsprofil
Du behöver använda en verifierad 3:e partstjänst för att kunna streama på LinkedIn
Du behöver ett program som kan hantera videoproduktion Live

Ansökan för att börja sända  Live på LinkedIn

Till skillnad från Facebook och Instagram behöver du först ansöka för att börja sända live på LinkedIn. Det finns fler anledningar till det, men framförallt så handlar det om att säkerställa att live-funktionen fungerar som det ska. LinkedIn har över 575 miljoner användare så man kan förstå att det skulle bli kaos om man bara släppte livefunktionen till alla samtidigt.

En annan anledning har troligen med kvalité att göra. LinkedIn är ett professionellt nätverk och man vill hålla en viss standard på det som publiceras och delas. Inget konstigt med det. Man kan dra paralleller till Facebook Live när det släpptes.

Att sända  Live på LinkedIn

Du behöver några program och tjänster för att kunna använda LinkedIn Live video. Till skillnad från FB & IG så kan du inte sända live i mobilen (ännu) utan allt måste gå via din dator och en streamingtjänst som är godkänd leverantör hos LinkedIn.

Det spelar däremot ingen roll om du använder PC eller MAC utan det är programmet du har i datorn som måste fungera ihop med streamingtjänsten.

Program för Live-streaming

  • Ecamm Live  – Program för Mac som gör det möjligt att skapa olika scener med t ex 2 kameror som visar dig och din intervjugäst. Det går också att kombinera bl a powerpoints, grafik, och kameror på ett sätt som liknar TV-produktioner.
  • vMixProgram för PC med stor flexibilitet och möjligheter för att skapa professionella produktioner. Det är däremot inget plug-and-play program utan kräver en rad inställningar för att fungera. Systemet liknar det man använder i riktiga TV-produktioner och kommer med en längre inlärningskurva.
  • OBS project är ett open source program både för PC & MAC där du kan skapa scener på liknande sätt som med Ecamm och vMix. Programmet dras däremot med vissa utmaningar när det gäller att få ljud och bild att synkronisera. I skrivande stund är programmet saknar det stöd för nya Mac iOS (Catalina) som endast stödjer 64-bit appar (engelsk artikel).

Restream.io

Restream.io är en streamingtjänst som integrerar med LinkedIn, Youtube, Facebook och många fler plattformar. När din ansökan är godkänd av LinkedIn kan du koppla ihop Restream med ditt LinkedIn-konto genom deras direktintegrering.

Restream.io erbjuder (i skrivande stund) en gratisnivå som är perfekt för att testa och komma igång. Den har vissa begränsningar som du kan ta bort med en betalnivå. tjänsten kostar från ca 160kr/mån.

Switchboard.live

Med Switchboard kan du streama till 3 destinationer (FB, YT, LI osv) samtidigt. De erbjuder en provperiod men kostar därefter ca 350kr/mån

FLER INTRESSANTA

ARTIKLAR

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Välj rätt teknik för rätt situation Ska du hålla enskilda möten (1-till-1) med dina kunder eller stormöte inom en organisation så ser kraven väldigt olika ut för vilken lösning som passar bäst. Samma sak om du undervisar, håller workshops och webinar. Söker du en...

Årskrönika: En sammanfattning

Årskrönika: En sammanfattning

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/n58jk3/HIP122.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Årskrönika: Om det...

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/9zg9tr/HIP121.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Video för sociala...

LÄR DIG DET DU BEHÖVER NÄR DU BEHÖVER DET

Ett stort problem för många företagare är att tiden inte räcker till. Därför har vi samlat utbildning, support, vägledning under ett och samma tak.

Via utbildningsportalen har du tillgång till webbkurser och workshops som tidseffektivt lär och visar dig det du vill lära dig. När frågor och funderingar dyker upp (för det gör de), har du tillgång till ett forum där du kan ställa frågor och få svar, så att du kommer vidare.

TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.