ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Sälj via hemsidan med E-handel & webshop
Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är - online!
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Här får du tips på hur du börjar sälja dina produkter, varor och tjänster genom hemsidan på ett enkelt sätt. Utan stora investeringar i vare sig teknik eller utvecklare.

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

Sälj produkter & tjänster på din hemsida

Det är ingen hemlighet att e-handeln växer så att det knakar och allt fler företagare söker nya sätt att möta och sälja till sina kunder direkt via hemsidan i det som har blivit “det nya normala”. Det kan handla om att boka coaching online, sälja en bok, sälja en kurs eller andra tjänster och fysiska produkter. Stämmer det här in på dig också ska du definitivt läsa vidare!

Har du 1 eller flera 100 produkter?

Det här behöver inte bli krångligt. Faktum är att det går att sätta upp en enkel webshop på hemsidan och börja ta betalt på ett par timmar. Det fina är att principerna är exakt desamma oavsett om du ska sälja en produkt eller lägga upp tusentals produkter. Säljer du en bok, en kurs, coaching online, kläder, reservdelar, elektronik osv. så fungerar det likadant.

3 saker du behöver för att sälja genom din hemsida

I grunden handlar det om att du behöver kunna visa upp dina produkter på ett tilltalande sätt, ta betalt direkt via hemsidan samt leverera produkten, antingen digitalt eller genom att skicka produkten till kunden.

Visa produkter på säker hemsida

Du kan se din hemsida som ditt digitala skyltfönster. Dina kunder måste enkelt kunna se dina produkter och tjänster. Hemsidan måste också ladda säkert över HTTPS, vilket enkelt förklarat är “hänglåset” du ser i adressfältet.

Betallösning med moms

När du säljer till företag och privatpersoner i Sverige behöver din checkout ha stöd för specificerad moms och du behöver även inkludera uppgifter om ditt företag på varje kvitto [läs mer hos verksamt.se]

Leverans digitalt eller via frakt

Säljer du digitala nedladdningar, onlinekurser, coaching m.m. behöver du en lösning där köpen levereras automatiskt. Skickar du istället varor behöver din e-handel beräkna fraktkostnaderna automatiskt.

Har du byggt din hemsida i WordPress har du ett försprång när du vill lägga till e-handel på hemsidan. Med pluginet WooCommerce får du alla basfunktioner din webshop behöver och det är dessutom gratis. Du kan sälja både fysiska och virtuella produkter. Det går att erbjuda betalning via faktura, kontokort, Swish, delbetalning osv. Systemet hanterar också lagersaldo, variabla produkter (t ex tröjor i olika färger, storlekar osv) och specificerad moms för de momssatser du behöver.

Onlinekurs: Sätt upp e-handel med WooCommerce

 

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

Det finns många olika strategier när det handlar om video för företag och företagare. Vi har samlat våra bästa tips och strategier så att du kan inspireras och se hur du både kan jobba smart vid produktionen för att effektivisera din tid men också hur du kan öka synligheten på de plattformar som du vill synas för.

läs mer
Annonsera förbi konkurrenterna

Annonsera förbi konkurrenterna

I den här artikeln med tillhörande podcastavsnitt pratar vi om en annonstrategi som bygger på tre steg. En strategi som kan ta dig förbi konkurrenterna och bli mer relvant för din målgrupp.

läs mer
Vad är Marketing Automation?

Vad är Marketing Automation?

Enkelt förklarat så är “Marketing Autmation” ett samlingsnamn för en rad saker som händer “under huven” i ditt marknadsföringsmaskineri. Idén är att ge dig bättre effekt på din marknadsföring och kommunikation med dina leads och kunder. Så har du begränsat med tid och vill ha fler kunder är det här något du vill titta närmare på.

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.


GÅ WEBBKURSEN


WEBBUTIK MED WooCommerce


Med WooCommerce e-handel på din hemsida kan du sälja både enstaka produkter eller bygga en stor webbshop.


Det här är en steg-för-steg kurs som inte kräver några förkunskaper. Efter genomförd kurs har du en färdig webbshop med kortbetalning.