Kursplattform vs hemsida i WordPress

Artikeln innehåller annonslänkar

Ska du bygga en kursplattform i WordPress och sälja dina onlinekurser och medlemskap kan det vara lockande att bygga på den ”vanliga” WordPresshemsidan, men som du kommer se i den här artikeln är det ingen bra lösning utan kan skapa en hel del problem. Det finns en bättre lösning!

Välja kursplattform till onlinekursen

Din hemsida

När du marknadsför ditt företag online är din hemsida den naturliga samlingsplatsen. Det är ditt digitala hem där du visar upp dina produkter och tjänster, så att potentiella kunder kan ladda ner din lead magnet, boka dina tjänster och handla i webshopen.

För att det ska fungera så bra som möjligt behöver du använda tillägg (WordPress) och funktioner som optimerar din hemsida för synlighet (SEO) och snabbhet.

Din hemsida ska vara lite som en sportbil med rätt däck och motor. 

Din Kursplattform

Till skillnad mot din hemsida behöver din kursplattform andra funktioner för att leverera onlinekurser och medlemskap till dina kunder på ett bra sätt.

Om din hemsida är sportbilen med däck och motor för att köra snabbt så är din kursplattform bussen med snökedjor som klarar av helt andra förutsättningar.

Liknelsen är till för att illustrera skillnaderna mellan din hemsida och din kursplattform i WordPress. 

Onlinekurs i Wordpress för att bygga hemsida själv

Bygg din egen hemsida

Bygg en kursplattform

För att få den bästa lösningen för både din hemsida och din kursplattform i WordPress rekommenderar vi att du separerar dem åt. Dvs du har en WordPress installation för din hemsida och en egen separat installation av WordPress för din kurs- och medlemsplattform.

Genom att separera dem åt kan du installera de tillägg och funktioner som behövs för att få din kursplattform på plats, utan att det påverkar hastighet och prestanda på din hemsida.

TIPS för kursplattformen

När du bygger kursplattform i WordPress är det här bra tips att ha med sig:

ONLINEKURS

EGEN KURSPLATTFORM I WORDPRESS

Bygg din egen kursplattform till dina webbkurser. Skydda kursvideor, ta betalt med kort, skicka kvitton med moms, lägg upp obegränsat antal kurser. Efter genomförd kurs har du en komplett kursplattform i WordPress som du äger och kontrollerar till 100%.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer
Webshop i WordPress

Webshop i WordPress

Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är – online!

läs mer
Ta backup på WordPress hemsidan!

Ta backup på WordPress hemsidan!

Att ta backup på din Wordpress hemsida kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme. Det är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Och om du ser till att hålla en komplett bakcup på din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med bara några knapptryck.

läs mer