ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Skydda dina videor från att delas fritt
Det finns flera scenarion när du vill skydda dina videor från att delas fritt. Om du t ex säljer en webbkurs med videolektioner vill du såklart inte att de ska kunna ses av någon som inte betalat för kursen.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

I vissa vill du se till att hålla dina videor säkra, både av integritetsskäl men också av företagsmässiga skäl.Det kan handla om videor till specifika kunder, när du producerar och säljer webbkurser eller inspelade coachingsessioner. I det här avsnittet pratar vi om hur kan du göra för att på bästa sätt se till att dina videor inte sprids.

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

5 videotjänster för att skydda dina videor

Om du vill få spridning på dina videor är Youtube definitivt en plattform du ska använda dig av. tillsammans med andra alternativ.  Här handlar det om motsatsen, dvs när man inte vill ha spridning, och då behöver man titta på andra alternativ istället.

1. VIMEO

Det här är den tjänsten vi brukar rekommendera om man vill öka säkerheten runt sina videor. T ex om du har en egen kursplattform i WordPress eller om du har videor man bara ska kunna se med ett lösenord eller privat länk.

Med ett Pluskonto på Vimeo (ca 60kr/mån) kan du skydda och låsa dina videor så att man endast kan se dem om man har köpt din webbkurs och är inne på din kursportal. Eller om du endast vill att man ska kunna se videon med en speciell kod, så går det också att ordna.

2. WISTIA

Wistia erbjuder en stabil videotjänst som tyvärr i skrivande stund är betydligt dyrare än Vimeo och eftersom de båda är väldigt snarlika blir det svårt att motivera den extrakostnaden.

Däremot kan du dra nytta av Wistia och använda deras videotjänst gratis om du ska bygga webbkurs med Thinkific. Då används nämligen Wisitias videomotor för att skydda och spela upp dina videor, utan extra kostnad för dig.

3. SPROUTVIDEO

Med ett Sprout-konto kan du skydda dina videor och styra vem så får access till vad. Sproutvideo använder också en liten annan modell för vad som ingår i avgiften. Bl a har man finns en gräns på användardata för uppspelning av dina videor.

4. AMAZON S3

Det här är en sk molntjänst där du kan lagra en massa olika typer av filer, inkl videofiler. Vi använder den själva för bl a hosting av arbetsblad, PDF:er och alla bilder, videor m.m. som delas inne i forumet på Hillman Academy.

Lösningen kräver lite mer tekniskt kunnande, men du kan skydda dina videor på liknande sätt som med de tidigare alternativen i listan. Prova gratis i 12 mån via länken.

5. LOOM

Med Loom installerat i din chromeläsare kan du spela in både skärm och kamera. En enkel lösning för snabb inspelning där du kan välja att ladda ner videon för redigering, dela den eller t o m bädda in den på din webbplats.

6. BONJORO

Med Bonjoro kan du skapa och skicka personliga videor t ex när du fått en ny kund eller om du vill följa upp tidigare kontakter som kanske varit med på ett webinar eller event.

Vi använder Bonjoro flitigt i vår egen verksamhet eftersom det är ett enkelt sätt att kunna bli mer personlig även om det sker via nätet.

BONUSTIPS FÖR YOUTUBE

I podden nämner vi att man kan styra vilka relaterade videor som syns när du bäddar in dina Youtube videor på t ex din webbplats. Genom att lägga till ?rel=0 direkt efter videolänken kan du se till att man bara ser dina övriga videor som förslag efter att den första videon är klar.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

Det finns många olika strategier när det handlar om video för företag och företagare. Vi har samlat våra bästa tips och strategier så att du kan inspireras och se hur du både kan jobba smart vid produktionen för att effektivisera din tid men också hur du kan öka synligheten på de plattformar som du vill synas för.

läs mer
Annonsera förbi konkurrenterna

Annonsera förbi konkurrenterna

I den här artikeln med tillhörande podcastavsnitt pratar vi om en annonstrategi som bygger på tre steg. En strategi som kan ta dig förbi konkurrenterna och bli mer relvant för din målgrupp.

läs mer
Vad är Marketing Automation?

Vad är Marketing Automation?

Enkelt förklarat så är “Marketing Autmation” ett samlingsnamn för en rad saker som händer “under huven” i ditt marknadsföringsmaskineri. Idén är att ge dig bättre effekt på din marknadsföring och kommunikation med dina leads och kunder. Så har du begränsat med tid och vill ha fler kunder är det här något du vill titta närmare på.

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.