Skydda dina videor från att delas fritt

Artikeln innehåller annonslänkar

Det finns flera scenarion när du vill skudda dina videor från att delas fritt. Om du t ex säljer en webbkurs med videolektioner vill du såklart inte att de ska kunna ses av någon som inte betalat för kursen.

Välja kursplattform till onlinekursen

4 videotjänster för att skydda dina videor

Om du vill få spridning på dina videor är Youtube definitivt en plattform du ska använda dig av tillsammans med andra alternativ.  Här handlar det om motsatsen, dvs när man inte vill ha spridning, och då behöver man titta på andra alternativ istället.

1. VIMEO

Det här är den tjänsten vi brukar rekommendera om man vill öka säkerheten runt sina videor. T ex om du har en egen kursplattform i WordPress eller om du har videor man bara ska kunna se med ett lösenord eller privat länk.

Med ett Pluskonto på Vimeo kan du skydda och låsa dina videor så att man endast kan se dem om man har köpt din webbkurs och är inne på din kursportal. Eller om du endast vill att man ska kunna se videon med en speciell kod, så går det också att ordna.

2. WISTIA

Wistia erbjuder en stabil videotjänst som tyvärr i skrivande stund är betydligt dyrare än Vimeo och eftersom de båda är väldigt snarlika blir det svårt att motivera den extrakostnaden.

Däremot kan du dra nytta av Wistia och använda deras videotjänst gratis om du ska bygga webbkurs med Thinkific. Då används nämligen Wisitias videomotor för att skydda och spela upp dina videor, utan extra kostnad för dig.

3. SPROUTVIDEO

Med ett Sprout-konto kan du skydda dina videor och styra vem så får access till vad. Sproutvideo använder också en liten annan modell för vad som ingår i avgiften. Bl a har man finns en gräns på användardata för uppspelning av dina videor.

4. AMAZON S3

Det här är en sk molntjänst där du kan lagra en massa olika typer av filer, inkl videofiler. Vi använder den själva för bl a hosting av arbetsblad, PDF:er och alla bilder, videor m.m. som delas inne i forumet på Hillman Academy.

Lösningen kräver lite mer tekniskt kunnande, men du kan skydda dina videor på liknande sätt som med de tidigare alternativen i listan. Prova gratis i 12 mån via länken.

VIDEO I FÖRETAGET

Här hittar du två olika videotjänster som vi själva använder i vårt företag. Det handlar om möjlighet att spela in din skärm OCH en videotjänst som du kan använda både som kundsupport men även i din marknadsföring.

1. LOOM

Med Loom installerat i din chromeläsare kan du spela in både skärm och kamera. En enkel lösning för snabb inspelning där du kan välja att ladda ner videon för redigering, dela den eller t o m bädda in den på din webbplats.

2. BONJORO

Med Bonjoro kan du skapa och skicka personliga videor t ex när du fått en ny kund eller om du vill följa upp tidigare kontakter som kanske varit med på ett webinar eller event.

Vi använder Bonjoro flitigt i vår egen verksamhet eftersom det är ett enkelt sätt att kunna bli mer personlig även om det sker via nätet.

BONUSTIPS FÖR YOUTUBE

I podden nämner vi att man kan styra vilka relaterade videor som syns när du bäddar in dina Youtube videor på t ex din webbplats. Genom att lägga till ?rel=0 direkt efter videolänken kan du se till att man bara ser dina övriga videor som förslag efter att den första videon är klar.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Skapa en säljtratt som genererar kunder

Skapa en säljtratt som genererar kunder

En bra säljtratt kan generera nya kunder löpande över tid. Säljtratten kan se lite olika ut beroende på vilken typ av verksamhet du har men alla framgångsrika företag har åtminstone en säljtratt som fylls på upptill med nya leads och producerar kunder nedtill.

läs mer
DIVI rabatt

DIVI rabatt

DIVI temat är ett av världens mest populära teman till Wordpress. Det är byggt av Elegant Themes. Med DIVI-temat kan du skapa din hemsida i Wordpress utan tidigare kunskaper...

läs mer
Skapa WordPress hemsida

Skapa WordPress hemsida

Dags att bygga hemsida i Wordpress? Då har du kommit rätt. Här kan du se vad du behöver och hur du kommer igång med din egen Wordpress hemsida.

läs mer