Hemsida utan byråbudget

Artikeln innehåller annonslänkar

Alla har inte en byråbudget, men alla företag behöver en hemsida för att kunna hittas online. Hemsidan fyller också en viktig funktion för att generera leads och kunder via nästet. Det finns bra alternativ till att anlita en webbyrå. Du kan bygga hemsidan själv istället. 

Välja kursplattform till onlinekursen

Verktyg för att bygga hemsida

Funderar du på att bygga en hemsida så har du kanske sett att det finns många olika lösningar att välja mellan. Du har plattformar som Wix, Hemsida24, Squarespace m. fl.

De här är alla plattformar där du ”hyr in dig” på deras befintliga plattform. Det innebär också att du blir inlåst och begränsad till de funktioner som finns inbyggda på de plattformarna.

Ett bättre alternativ är att bygga hemsidan i WordPress. Det är världens mest populära CMS (Content Management System) och används på över 75 miljoner webbplatser världen över. I Sverige väljer företag, organisationer, föreningar och t o m kommuner att bygga med WordPress.

Det är också ett populärt verktyg som många  webbyråer använder sig av vilket gör det lättare för dig att få hjälp av en byrå i framtiden om du skulle vilja ha det.

Med WordPress kan du bygga en webbplats som både ser snygg ut och som har rätt förutsättningar att synas online genom sökmotoroptimering (SEO). Du använder dra-släpp verktyg och designmallar för att skapa utseendet du vill ha på din webbplats.

Onlinekurs i Wordpress för att bygga hemsida själv

Bygg din egen hemsida

Det här behövs till hemsidan

  • Ett webbhotell och ett domännamn
  • En installation av WordPress på ditt webbhotell, vilket du löser med ett knapptryck
  • Ett designtema och byggare som gör det möjligt att ladda in färdiga designmallar och dra/släpp verktyget, så att du kan bygga hemsidan du vill ha och behöver

Skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org

Du ska inte lägga din hemsida på WordPress.com eftersom det i praktiken blir samma typ av lösning som Wix, Hemsida24 m fl. Dvs du ”hyr in dig” på WordPress.coms mark.

Du ska istället lägga in WordPress på ditt webbhotell, vilket innebär att du har full kontroll över både installation och funktionerna du har på din webbplats.

Med den här lösningen blir du inte begränsad av något låst system, utan du har friheten att lägga till exakt de funktionerna du behöver. Installationen av WordPress på webbhotellet sker med bara ett par knapptryck.

STARTA DIN HEMSIDA IDAG!

I en längre artikel/checklista har vi beskrivit hur du kan komma igång med din hemsida redan idag. Du hittar hela artikeln samt videor via knappen nedan.

ONLINEKURS

BYGG EN HEMSIDA MED WORDPRESS

Skapa din egen hemsida i WordPress på ett enkelt sätt, helt utan förkunskaper! Efter genomförd kurs har du en snygg och funktionell hemsida som håller lång tid framåt.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Nya funktioner med WordPress plugins

Nya funktioner med WordPress plugins

En styrka med Wordpress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktionerna som du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

läs mer
Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer