ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Vad är Marketing Automation?
Enkelt förklarat så är "Marketing Autmation" ett samlingsnamn för en rad saker som händer "under huven" i ditt marknadsföringsmaskineri. Idén är att ge dig bättre effekt på din marknadsföring och kommunikation med dina leads och kunder. Så har du begränsat med tid och vill ha fler kunder är det här något du vill titta närmare på.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Du har kanske hört talas om marketing automation tidigare? En term som ofta används av byråer och konsulter för att beskriva en hel process som går ut på att göra din marknadsföring och kommunikation mer effektiv – och automatiserad.

I det här avsnittet får du en introduktion till vad marketing automation är och hur du kan använda det i ditt företag.

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

SÅ… VAD ÄR MARKETING AUTOMATION EGENTLIGEN?

 

Enkelt förklarat så är det ett samlingsnamn för en rad saker som händer ”under huven” i ditt marknadsföringsmaskineri.

Man använder ofta en kombination av automatiserade e-postutskick, messenger bots, sms m.m. Det är olika kontaktpunkter med dina leads som sker vid ”precis rätt tidpunkt” då de är som mest mottagliga och intresserade av det du erbjuder.

Resultatet av lyckad Marketing Automation blir fler leads och fler kunder.

I podden ger vi exempel på hur du kan dela in dina leads i olika grupper och skicka mer relevant kommunikation till respektive grupp. Är du t ex intresserad av potatis vill man följa upp med mer information om just potatis och inte äppelträd.

Högre relevans och rätt timing på din kommunikation ger bättre resultat!

TA PERSONLIG KONTAKT VID RÄTT TIDPUNKT

Allt handlar inte om automatiska mailutskick, bots eller SMS..

Många CRM system kan hålla koll på dina leads åt dig och kan då skicka ett meddelande till dig när ”Kalle” eller ”Lisa” är inne på din hemsida för t ex 3:e gången och läser om dina varor och tjänster.

När det sker är det en bra tidpunkt att ta personlig kontakt med dem och presentera din tjänst mer i detalj och samtidigt svara på eventuella frågor de har. Det kan handla om att man bara behöver en försäkran om att din tjänst är rätt innan man köper.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Skapa och sälja medlemskap online

Skapa och sälja medlemskap online

Ett medlemskap online kan skapa mer förutsägbara intäkter och ge dig mer flexibilitet i ditt företagande. Samtidigt kommer det med utmaningar som är bra att känna till.

läs mer
Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är – online!

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.