Vad är Marketing Automation?

I DEN HÄR ARTIKELN

Enkelt förklarat så är "Marketing Autmation" ett samlingsnamn för en rad saker som händer "under huven" i ditt marknadsföringsmaskineri. Idén är att ge dig bättre effekt på din marknadsföring och kommunikation med dina leads och kunder. Så har du begränsat med tid och vill ha fler kunder är det här något du vill titta närmare på.

KATEGORIER

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

Idén med Marketing Automation är att ge dig bättre effekt på din marknadsföring och kommunikation med dina leads och kunder. Så har du begränsat med tid och vill ha fler kunder är det här något du vill titta närmare på.

Kanske har du hör termen Marketing Automation tidigare? Den är speciellt populär hos mediabyråer och kan låta bra, men för en “utomstående” är det inte helt självklart vad det faktiskt är. 

Så vad är Marketing automation egentligen?

Enkelt förklarat så är det ett samlingsnamn för en rad saker som händer “under huven” i ditt marknadsföringsmaskineri.

Man använder ofta en kombination av automatiserade e-postutskick, messenger bots, sms m.m. Det är olika kontaktpunkter med dina leads som sker vid “precis rätt tidpunkt” då de är som mest mottagliga och intresserade av det du erbjuder.

Resultatet av lyckad Marketing Automation blir fler leads och fler kunder.

I podden ger vi exempel på hur du kan dela in dina leads i olika grupper och skicka mer relevant kommunikation till respektive grupp. Är du t ex intresserad av potatis vill man följa upp med mer information om just potatis och inte äppelträd. 

Högre relevans och rätt timing på din kommunikation ger bättre resultat 

Ta personlig kontakt vid rätt tidpunkt

Allt handlar inte om automatiska mailutskick, bots eller SMS..

Många CRM system kan hålla koll på dina leads åt dig och kan då skicka ett meddelande till dig när “Kalle” eller “Lisa” är inne på din hemsida för t ex 3:e gången och läser om dina varor och tjänster.

När det sker är det en bra tidpunkt att ta personlig kontakt med dem och presentera din tjänst mer i detalj och samtidigt svara på eventuella frågor de har. Det kan handla om att man bara behöver en försäkran om att din tjänst är rätt innan man köper.

FLER INTRESSANTA

ARTIKLAR

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Välj rätt teknik för rätt situation Ska du hålla enskilda möten (1-till-1) med dina kunder eller stormöte inom en organisation så ser kraven väldigt olika ut för vilken lösning som passar bäst. Samma sak om du undervisar, håller workshops och webinar. Söker du en...

Årskrönika: En sammanfattning

Årskrönika: En sammanfattning

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/n58jk3/HIP122.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Årskrönika: Om det...

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/9zg9tr/HIP121.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Video för sociala...

LÄR DIG DET DU BEHÖVER NÄR DU BEHÖVER DET

Ett stort problem för många företagare är att tiden inte räcker till. Därför har vi samlat utbildning, support, vägledning under ett och samma tak.

Via utbildningsportalen har du tillgång till webbkurser och workshops som tidseffektivt lär och visar dig det du vill lära dig. När frågor och funderingar dyker upp (för det gör de), har du tillgång till ett forum där du kan ställa frågor och få svar, så att du kommer vidare.

TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.