Öka synligheten på Livesändningar med Multistreaming

Artikeln innehåller annonslänkar

Du kan sända Live på Facebook, Youtube och LinkedIn samtidigt med hjälp av en streamingtjänst. Principen är enkel. Du sänder LIVE via din dator och skickar sändningen till en streamingtjänst som distribuerar din sändning till flera sociala nätverk samtidigt. Multi streaming är ett sätt att få hävstångseffekt på din tid samtidigt som du når fler personer i din målgrupp.

Välja kursplattform till onlinekursen

TRE POPULÄRA LÖSNINGAR

För att sända Live på flera plattformar samtidigt

Thinkific kursplattform webbkurser svenska

Du kan komma igång och sända LIVE till flera plattformar gratis. Om du inte vill visa Restream.io logotypen i dina sändningar behöver du uppgradera till en betalnivå. Från ca 160kr/mån

Thinkific kursplattform webbkurser svenska

Med Switchboard kan du streama till 3 destinationer (FB, YT, LI osv) samtidigt. De erbjuder en provperiod men kostar därefter ca 350kr/mån

Thinkific kursplattform webbkurser svenska

Med Castr sänder du till totalt 5 sociala nätverk samtidigt för ca 100kr/månad. Du kan prova på tjänsten gratis i 7 dagar.

PROGRAMVAROR FÖR MULTISTREAMING

För att sända live på flera ställen samtidigt (multi streaming) behöver du en dator och en programvara som klarar detta. Det finns flera alternativ och här listar vi 3 som du kan titta närmare på.

  • Ecamm LIVE – Endast MAC. Kostar  från 120kr/mån. Vår favorit
  • vMix – Endast PC. Kräver en dator med hög prestanda. Kostar från 3500kr/år
  • OBS Project – Gratisalternativ för både PC och MAC. En bra introduktionslösning om du inte har budget att investera i ett en betallösning.

ONLINEKURS

ECAMM FÖR LIVESTREAMING

Med Ecamm skapar du professionella livesändningar via din Mac-dator. I kursen lär du dig grunderna i LIVE-streaming med Ecamm, så att du kan lägga upp egen logotype, skapa olika scener, använda en eller fler kameror m.m. Endast för Mac-datorer. Inga förkunskaper krävs.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Utrustning för Live streaming

Utrustning för Live streaming

Ta dina LIVE-sändningar till nästa nivå med hjälp av rätt utrustning och program. Det här är för dig som vill dela skärm, hålla i intervjuer, använda flera kameror, visa en powerpoint och över lag skapa en mer professionell inramning med grafik och logotype.

läs mer
Videoproduktion för webbkurser

Videoproduktion för webbkurser

Innan du kör igång med videoinspelningen till webbkursen behöver du få koll på både teknik och planeringen av en video. Videoproduktion tar tid, men med rätt förberedelser och arbetsflöde sparar du massor med tid och precis som en pilot går igenom sin checklista innan Take-off vill du kontrollera att du har förberett dig på bästa sätt.

läs mer