ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Skapa hemsida med WordPress
Dags att bygga hemsida i Wordpress? Då har du kommit rätt. Använd de 5 stegen nedan som checklista så att du får en bra start med Wordpress.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Din WordPress hemsida är navet i all marknadsföring du gör online. Det är den enda platsen online du kan kontrollera till 100%. I podden delar vi strategier som hjälper dig bygga en bra hemsida med WordPress. 

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

ATT BYGGA HEMSIDA I WORDPRESS 

Du kan komma igång snabbt med en WordPress hemsida idag. Du behöver varken vara designer eller utvecklare heller. Det finns bra färdiga mallar och teman som gör att det går snabbt att få till en snygg design.

 

Det du behöver för att bygga hemsida med WordPress | 5-STEGS GUIDE

Med den här guiden som stöd kan du starta upp din egen hemsida i WordPress. Du behöver varken kunna koda eller vara en grafisk designer, utan du kan dra nytta av färdiga designmallar och dra-släpp verktyg som gör jobbet enklare.

1. WEBBHOTELL & SSL-certifikat

Du behöver webbhotellet för att lagra filerna som driver din wp-hemsida. Det är också där du sätter upp dina e-postadresser och ansluter SSL-certifikat*. 

*SSL-certifikat är ”hänglåset” du ser högst upp vid webbadressen som också ska börja med https, vilket innebär att SSL-certifikatet är aktiverat. Alla moderna webbhotell erbjuder gratis SSL-cerfitikat. 

2. DOMÄNNAMN

Domännamnet är adressen man knappar in för att besöka din hemsida. Du väljer och köper det direkt via ditt webbhotell. Du kan ha flera hemsidor och domäner på samma webbhotell. 

3. INSTALLERA WORDPRESS

Du startar upp WordPress direkt inne på ditt webbhotell med ett par knapptryck. I samband med det väljer du användarnamn och lösenord. Använd inte ”Admin” som användarnamn. Kombinera gärna bokstäver, siffror och tecken för högre säkerhet på ditt lösenord.

4. DESIGNTEMA

Du använder ett designtema för att få en snygg design på din hemsida. I podcastavsnittet (se ovan) går vi in på djupet vad skillnaderna är mellan gratis- och betalteman. Det är betydligt mer än bara priset… Vi rekommenderar definitivt att du lägger några kronor på ett betaltema, så att du kan använda ett dra/släpp verktyg och färdiga mallar.

SNYGG DESIGN I WORDPRESS PÅ 10 MINUTER UTAN BYRÅBUDGET!

Följ med och titta över axeln när Greger byter ut Wordpress bloggdesign mot en professionell design på 10 minuter. Du behöver inte vara webbdesigner eller utvecklare för att bygga egen hemsida i WordPress

Länk: DIVI-temat med 20% rabatt via länken. (Sponsrad länk) Länk: Hillman Academys Youtube-kanal

Redo att lära dig mer om WordPress och DIVI? I Onlinekursen ”Bygg egen hemsida i WordPress  lär du dig sätta upp din egen hemsida steg-för-steg i en metodisk, lättsam och videobaserad kurs, så att du får en snygg och modern hemsida med möjlighet att lägga till funktioner för t ex Säkerhet, Sökmotoroptimering, E-handel osv.

5. TILLÄGG

En av styrkorna med WordPress är att du kan bygga på med funktioner utifrån det du behöver. Med över 54 000 tillägg att välja mellan så finns det mesta du kan tänkas behöva till hands.

Behöver du t ex lägga till en webshop, en kalender, ett formulär, sociala media ikoner eller Google maps på din webbplats? Då använder du tilläggen för det.

WordPress är världens största Content Management System

WordPress lanserades som ett bloggverktyg för drygt 14 år sedan och sedan dess har det utvecklats väldigt mycket. Enligt en rapport från NetCraft finns det ungefär 1,47 miljarder webbplatser online idag. Av dessa drivs ca 30% med WordPress.

Ett Content Management System, eller CMS, är ramverket och strukturen för hur man hanterar innehåll. Det kan vara t ex ett bokningssystem eller som här, systemet som används för att bygga och redigera en hemsida.

 Wordpress är Open Source Software, vilket innebär att man får använda det fritt utan kostnad. Det här har också bidragit till att göra WordPress (WP) till världens största CMS.

I en rapport från  W3techs kan man läsa att WordPress används som CMS på 60,2% av alla webbplatser.

En titt på BuiltWith, vilket är en tjänst där man kan se hur hemsidor är uppbyggda, visar att WordPress står för 49% av alla CMS installationer.

 Även om siffrorna varierar så är det tydligt att WordPress är det dominerande Content Management Systemet i världen. Det används mer än Wix, Square space, Hemsida24, Shopify, Joomla och Drupal tillsammans!

 

 

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Skapa och sälja medlemskap online

Skapa och sälja medlemskap online

Ett medlemskap online kan skapa mer förutsägbara intäkter och ge dig mer flexibilitet i ditt företagande. Samtidigt kommer det med utmaningar som är bra att känna till.

läs mer
Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är – online!

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.