BYGGA EGEN HEMSIDA

HEMSIDA FÖR EGENFÖRETAGAREN

Att bygga hemsida 2022

Fördelen med att du ska bygga hemsida just nu är att du inte behöver kunna koda eller vara grafisk designer. 

Skippa webbyrån och bygg hemsidan själv, utan byråbudget!

BYGG HEMSIDAN SJÄLV

Vi har byggt hemsidor i snart över 20 år och har sett hur utvecklingen gått framåt i rasande takt. 

Den här utvecklingen har resulterat i att du på egen hand kan bygga en snygg OCH säljande hemsida.

Du kan sedan lägga till de funktioner du själv önskar ha.

Bokningskalender, fotogalleri, blogg, webbshop, podspelare osv.

Vi har hjälpt egenföretagare precis som du att bygga en hemsida som de nu använder i sina företag. Hemsidor som syns på Google, som resulterar i sälj och som de är stolta över!

HEMSIDA STEG FÖR STEG

Det här behöver du

1.

WEBHOTELL+DOMÄNNAMN

Webhotellet lagrar filerna som driver din hemsida. Det är också där du sätter upp dina e-postadresser och ansluter ett SSL-certifikat.

2.

WORDPRESS

WordPressinstallationen görs direkt på webhotellet. Viktigt! Använd inte wordpress.com du ska använda wordpress.org

3.

DESIGNTEMA

Skapa en snygg och användarvänlig hemsida. Vi rekommenderar Divi, som du enkelt använder med hjälp av deras dra-och-släpp verktyg.

BYGG SEDAN PÅ MED DE FUNKTIONER DU BEHÖVER

PLUGINS | TILLÄGG

En av styrkorna med WordPress är att du kan bygga på med funktioner utifrån det du behöver. Med över 58 000 tillägg att välja mellan så finns det mesta du kan tänkas behöva till hands.

Behöver du t ex lägga till en webshop, en kalender, ett formulär, sociala media ikoner eller Google maps på din webbplats är bara några funktioner du kan lägga till.

När du ska lägga till nya funktioner använder du plugins/tillägg som du hittar inne på din wordpressinstallation.

Kom igång med hemsidan idag!

Oavsett om du ska bygga en helt ny hemsida från grunden eller bygga om en befintlig hemsida kan di komma igång på egen hand redan idag!

ONLINEKURS | Bygg hemsida med WordPress

BYGG EN PROFESSIONELL HEMSIDA

Nu kan du skapa din hemsida själv, utan att behöva anlita en byrå som gör samma sak men till ett betydligt högre pris. 

I kursen följer du tydliga steg-för-steg videor som visar vad du ska göra och när du ska göra det. Redigering sker med ett dra-släpp verktyg och du kan välja mellan hundratals färdiga designmallar eller skapa egen design från grunden.

Som medlem får du access till den här kursen och alla kurser inne på portalen dessutom får du via vårt forum vägledning och expertsupport av Greger.

Kursinformation

I

Utbildningsmaterial 6 timmar (26st videolektioner)

Kursens innehåll

I kursen lär du dig bland annat:

 • Välj och starta upp webbhotell (om du inte redan har det)
 • Installera WordPress
 • Grundinställningar för driftsäkert WordPress
 • Ladda in designtemat DIVI som du köper (10% rabatt här)
 • Skapa sidor
 • Skapa meny
 • Lägg in logotype
 • Välj färger och typsnitt
 • Redigera med dra-släpp verktyget
 • Importera färdiga designmallar
 • Anpassa sidhuvud & sidfot
 • Gör hemsidan snabbare genom att optimera bilder
 • Länka ihop hemsidan med sociala medier
 • Lägga till spårningskoder för Google och Facebook
Kursupplägg

Kursen är videobaserad och uppdelad i pedagogiska avsnitt, så att du kan bygga din egen WordPresshemsida steg-för-steg på ett enkelt sätt.

Du följer instruktionerna i lugn och ro och kan spela upp/stanna/spola tillbaka videorna vid behov.

Du har även skrivna instruktioner och förklarande bilder som komplement där det behövs för att du ska nå i mål på ett smidigt sätt. Inga speciella förkunskaper krävs!

Beräknad tid

Den totala speltiden för videolektionerna är ca 6 timmar, men du måste räkna med att det tar tid för dig att genomföra det du lär dig.

En hemsida i WordPress kan ta allt från 10-100 timmar att bygga. Med den här kursen bygger du utifrån en beprövad metod som används av många webbyråer och den kommer definitivt spara dig massor med tid samtidigt som resultatet blir en professionell hemsida.

Kostnader

Utöver kursavgiften kommer du behöva köpa till ett domännamn, webbhotell, licens till DIVI-temat samt ett optimeringspaket för bilder.

Du bör räkna med en budget på ca 1500-2000kr/år för webbhotell, designtema och eventuella betalda extrafunktioner. Dvs driften av din webbplats.

Genom kursen kan du teckna webbhotell till rabatterat pris och köpa licensen till designtemat som du behöver. Du får 10% rabatt på DIVI-temat genom vår partnerlänk.

Bra att veta

Det här är en självstudiekurs som du går i egen takt. Med medlemskapet ingår löpande support och vägledning via vårt forum, så att du kan få hjälp om du kör fast.

Du äger din egen hemsida i WordPress  till 100% och är inte låst till Hillman Academy på något sätt.

Med designtemat DIVI har du en stabil och modern grund för din hemsida och vi använder faktiskt samma tema på den här webbplatsen.

Med den här kursen kommer du lära dig välja bland hundratals färdiga designmallar som ger din hemsida ett professionellt utseende.

Du behöver inga tidigare kunskaper kring webdesign eller webbutveckling. Den här kursen passar alla som vill bygga hemsida med WordPress. 

Vänligen notera att du inte kan använda WordPress.com (webbhotell från wordpress) med denna kurs utan du behöver ett ”vanligt” webbhotell som Oderland, Loopia eller liknande.

Kursledare

GREGER HILLMAN
E-pedagog och digital strateg

Fler rekommenderade kurser och guider

Som medlem får du tillgång till alla kurser, guider och vår expertsupport.

Den här kursen visar hur du kan generera flera leads och kunder via din hemsida. Du använder strategier som ger dig rätt förutsättningar att lyckas bättre med både marknadsföring och sälj via hemsidan.

I den här kursen får du både kunskap, verktyg och steg-för-steg instruktioner för att hålla din egen hemsida säker och i bra skick, så att den kan fortsätta jobba för dig och ditt företag på bästa sätt.

Den här kursen visar hur du kan generera flera leads och kunder via din hemsida. Du använder strategier som ger dig rätt förutsättningar att lyckas bättre med både marknadsföring och sälj via hemsidan.

Här lär du dig göra din hemsida i WordPress flerspråkig med hjälp av tillägget Polylang. Med det kan du lägga till ett eller flera språk på din befintliga webbplats. 

Dina kunder googlar efter det du säljer. Men frågan är om ditt företag syns bland toppresultaten?

När du sökoptimerar din hemsida kan du klättra högre i Googles sökresultat. Det hjälper dig få fler klick och besök till din hemsida, vilket i sin tur ger dig fler möjligheter att generera kunder direkt från Google.

I den här kursen lär du dig sökoptimera din hemsida själv.

Tänk om du hade en lista med personer som är intresserade av det du säljer. Det är exakt vad du kan bygga upp med hjälp av en lead magnet.

Och i den här kursen lär du dig skapa en Lead Magnet som kommer att jobba för dig automatiskt samtidigt som du bygger en kontaktlista med intresserad människor som kan bli betalande kunder.

Om våra utbildningar

Mycket av det vi lär ut i kurser och workshops gör sig bäst som videoguider. Dvs du tittar och gör likadant som visas på skärmen. Som komplement får du även tillgång till checklistor och andra resurser.

Medlemskapet ger dig access till 500+ utbildningsvideor, guider och workshops, vilket även inkluderar kurserna som går att köpa fristående utan medlemskap.

Alla medlemmar får tillgång till…

Kursbiblioteket

När du blir medlem får du tillgång till kursbiblioteket direkt. Välj bland 75+ onlinekurser, workshops och guider som hjälper dig bygga din business online. Du följer tydliga steg-för-steg instruktioner i din egen takt.

Lär dig det du behöver, när du behöver det, oavsett var du befinner dig.

Personlig support

Genom forumet får du löpande support och vägledning när du har en fråga eller behöver diskutera en lösning för din verksamhet.

Du kan söka bland över 10 000+ tidigare frågor/svar eller ställa din egen fråga och få ett personligt svar och vägledning vidare.

Medlemsträffar

Behöver du mer personliga råd eller feedback?

Inga problem!

Var med på en av våra medlemsträffar online och ställ dina frågor direkt till oss. Det här kan ge raketbränsle till din egen digitala affärsutveckling!

TORBJÖRN BOSTRÖM

hårologi.se

Ni har varit helt oumbärliga för mig/oss!

”Utan er hade jag inte tagit de beslut om digitala lösningar som idag är på väg att köpas in. Vi har tidigare spenderat hundratusentals kronor på fel lösningar.

Men nu har vi fått in så mycket kunskap att vi på allvar kan börja med digitalisering av företaget, utan ”hjälp” från en mängd dyra konsulter.”

SOFIA BERGK

thetappingheart.se

”Jag har alltid tyckt det här med IT och hemsidor är lite av en omöjlighet.. men era kurser är så fantastiskt pedagogiska så till och med jag känner att jag faktiskt kan!

Ni är fantastiska personligheter båda två och det gör det så mycket roligare och enklare att hänga med på kurserna!

Jag är så himla glad och tacksam över att jag hittade till er kursportal! Ni har verkligen fått mig att känna att mitt projekt är genomförbart!! Tack snälla för det!! …”

LINDA JERKLÖV EDLIND

westcoastelite.se

Jag ville både bygga en hemsida och en webbkurs!

”Tack för all inspiration jag får av er men också för det fantastiska verktyg som er utbildningsportal är!

Så väl investerade pengar detta är. Testat och kollat runt på massor av sidor för att jag ville bygga både en hemsida och en webbkurs och inte hittat något som passat eller varit på den nivån som passar mig. Men er sida är så bra!”

Följ med in på portalen

I den här videon visar Greger hur portalen fungerar och vad du som medlem får tillgång till.
Längre ner här på sidan kan du se några specifika kurser vi tror skulle vara extra intressanta för dig.

Som medlem får du tillgång till allt som finns inne på portalen.

”Att bli medlem i Hillman Academy var ett av årets bästa företagsbeslut!

Utbildningsplattformen är otroligt innehållsrik, med fina, pedagogiska filmer med allt som jag kan tänkas behöva för den praktiska/tekniska delen i mitt företag, inkl ett forum där jag får svar på mina möjliga och omöjliga frågor.”

Sissi Ryland

“Säger bara Wow!!! till detta forum.

Vilken lättnad att ha någonstans att ta alla sina frågor, det som kändes svårt och jobbigt känns plötsligt kul å taggande.

Stort Tack!”

Mona Wassermann

BLI MEDLEM IDAG

Välj alternativet som passar dig bäst.

Passa på att bli medlem innan prishöjningen!

Starta ditt abonnemang innan 26:e september och lås in det lägre priset.

Gäller både månad och år.

HILLMAN ACADEMY MÅNAD

800kr/mån

N

Access till onlinekursen Bygg hemsida med WordPress

I priset ingår också:

N

Personlig support & vägledning

N

1 onlineträff/månad

N

Förmåner och rabatter

N

Hillman Academys kursbibliotek

Moms tillkommer på priset

Abonnemanget förnyas var 30:e dag så länge du väljer att behålla det. Om du vill avsluta gör du det innan förnyelsen sker och behåller full access för hela perioden du redan betalat för.

HILLMAN ACADEMY ÅR

7500kr/år

N

Access till onlinekursen Bygg hemsida med WordPress

I priset ingår också:

N

Personlig support & vägledning

N

1 onlineträff/månad

N

Förmåner och rabatter

N

Hillman Academys kursbibliotek

Moms tillkommer på priset

Abonnemanget förnyas årligen så länge du väljer att behålla det. Om du vill avsluta gör du det innan förnyelsen sker och behåller full access för hela perioden du redan betalat för.

TORBJÖRN BOSTRÖM

hårologi.se

Ni har varit helt oumbärliga för mig/oss!

”Utan er hade jag inte tagit de beslut om digitala lösningar som idag är på väg att köpas in. Vi har tidigare spenderat hundratusentals kronor på fel lösningar.

Men nu har vi fått in så mycket kunskap att vi på allvar kan börja med digitalisering av företaget, utan ”hjälp” från en mängd dyra konsulter.”

SOFIA BERGK

thetappingheart.se

”Jag har alltid tyckt det här med IT och hemsidor är lite av en omöjlighet.. men era kurser är så fantastiskt pedagogiska så till och med jag känner att jag faktiskt kan!

Ni är fantastiska personligheter båda två och det gör det så mycket roligare och enklare att hänga med på kurserna!

Jag är så himla glad och tacksam över att jag hittade till er kursportal! Ni har verkligen fått mig att känna att mitt projekt är genomförbart!! Tack snälla för det!! …”

LINDA JERKLÖV EDLIND

westcoastelite.se

Jag ville både bygga en hemsida och en webbkurs!

”Tack för all inspiration jag får av er men också för det fantastiska verktyg som er utbildningsportal är!

Så väl investerade pengar detta är. Testat och kollat runt på massor av sidor för att jag ville bygga både en hemsida och en webbkurs och inte hittat något som passat eller varit på den nivån som passar mig. Men er sida är så bra!”