Ta backup på WordPress hemsidan!

Artikeln innehåller annonslänkar

Att ta backup på din WordPress hemsida kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme. Det är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Och om du ser till att hålla en komplett backup på din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med bara några knapptryck.

Välja kursplattform till onlinekursen

TA BACKUP PÅ DIN HEMSIDA!

Att ta backup på WordPress hemsidan står nog inte högst upp på din att göra lista, men om du fortsätter läsa (och lyssna) kommer du förstå hur det kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme.

Säkerhetskopiera din hemsida i WordPress

Det här är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Om du håller en komplett backup på hela din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med några knapptryck.

… och det kostar inte en spänn. Du investerar 3-4 minuter av din tid varje gång du gör en backup men det kan det vara värt, eller hur?!

Det går också att sätta på automatik, så att du får dagliga backuper av din databas mailade till dig eller lagrade på Google Drive, Dropbox, Amazon S3 osv.

Smidigt om du publicerar mycket nytt material i din WP-blogg eller om du säljer varor i en webshop där lagerstatus och försäljning ändras dagligen.

Sätt en rutin när du jobbar med din WP-sida

Ska du göra någon större förändring i designtemat, lägga till nya plugins eller uppdatera WordPress till senaste versionen? Då är det en god idé att ta en backup på WP-sidan innan du börjar med det.

Hellre backup than sorry!

Jag föredrar ”Hängslen och svångrem”, dvs att planera för det oförutsedda när jag jobbar i WordPress. Plattformen är oftast stabil men det finns tillfällen då sidans olika delar inte är helt kompatibla med varandra. Det sker sällan helt plötsligt utan man kan stöta på det bl a i samband med uppdateringar. Oftast påverkar det inte din möjlighet att åtgärda felet men det händer också att man blir helt utlåst från sidan som slutar att fungera.

Då är det väldigt bra att ha en backup som man kan backa bak till. Skulle du råka ut för det kan du alltid kontakta ditt Webbhotell. Har de bra kundsupport kan de hjälpa dig lösa problemet direkt, men det är inte alltid möjligt.

Då är det väldigt bra att hålla en komplett backup av WordPress sidan själv, så att du kan återställa din sida och få den online igen.

Gör egen backup i WordPress

Kanske har du sett andra guider för att ta backup i WordPress som involverar access till server via FTP och att man laddar ner databasen via cPanel… Tekniskt och krångligt, eller hur?

Lugn, det här inte det vi förslår!

Det finns bra lösningar för WP-backuper som är väldigt mycket enklare än så… Du behöver ett plugin och sedan kan du ha en komplett backup på 2-3 minuter med ett par knapptryck.

LÄNKAR

All In One WP migration – Gör backuper och spara ned på din dator

Local By Flywheel – Lokal server i din egen dator. Används t ex när du ska bygga en hemsida i WordPress eller om du vill bygga om din befintliga sida i lugn och ro.

ONLINEKURS

SÄKERHET & BACKUP 

Den här kursen passar dig som vill hålla din hemsida i WordPress säker och samtidigt lära dig skapa och återställa backuper.
Kursen är uppdelad i pedagogiska videoavsnitt, så att du enkelt kan följa med och göra likadant.

ONLINEKURS

BYGG EN HEMSIDA MED WORDPRESS

Skapa din egen hemsida i WordPress på ett enkelt sätt, helt utan förkunskaper! Efter genomförd kurs har du en snygg och funktionell hemsida som håller lång tid framåt. 

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Nya funktioner med WordPress plugins

Nya funktioner med WordPress plugins

En styrka med Wordpress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktionerna som du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

läs mer
Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer