Webshop i WordPress

Artikeln innehåller annonslänkar

Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är – online!

Välja kursplattform till onlinekursen

Sälj produkter & tjänster på din hemsida

Det är ingen hemlighet att e-handeln växer så att det knakar och allt fler företagare söker nya sätt att möta och sälja till sina kunder direkt via hemsidan i det som har blivit ”det nya normala”. Det kan handla om att boka coaching online, sälja en bok, sälja en kurs eller andra tjänster och fysiska produkter. Stämmer det här in på dig också ska du definitivt läsa vidare!

Har du 1 eller flera 100 produkter?

Det här behöver inte bli krångligt. Faktum är att det går att sätta upp en enkel webshop på hemsidan och börja ta betalt på ett par timmar. Det fina är att principerna är exakt desamma oavsett om du ska sälja en produkt eller lägga upp tusentals produkter. Säljer du en bok, en kurs, coaching online, kläder, reservdelar, elektronik osv. så fungerar det likadant.

3 saker du behöver för att sälja genom din hemsida

I grunden handlar det om att du behöver kunna visa upp dina produkter på ett tilltalande sätt, ta betalt direkt via hemsidan samt leverera produkten, antingen digitalt eller genom att skicka produkten till kunden.

Visa produkter på säker hemsida

Du kan se din hemsida som ditt digitala skyltfönster. Dina kunder måste enkelt kunna se dina produkter och tjänster. Hemsidan måste också ladda säkert över HTTPS, vilket enkelt förklarat är ”hänglåset” du ser i adressfältet.

Betallösning med moms

När du säljer till företag och privatpersoner i Sverige behöver din checkout ha stöd för specificerad moms och du behöver även inkludera uppgifter om ditt företag på varje kvitto [läs mer hos verksamt.se]

Leverans digitalt eller via frakt

Säljer du digitala nedladdningar, onlinekurser, coaching m.m. behöver du en lösning där köpen levereras automatiskt. Skickar du istället varor behöver din e-handel beräkna fraktkostnaderna automatiskt.

Har du byggt din hemsida i WordPress har du ett försprång när du vill lägga till e-handel på hemsidan. Med pluginet WooCommerce får du alla basfunktioner din webshop behöver och det är dessutom gratis. Du kan sälja både fysiska och virtuella produkter. Det går att erbjuda betalning via faktura, kontokort, Swish, delbetalning osv. Systemet hanterar också lagersaldo, variabla produkter (t ex tröjor i olika färger, storlekar osv) och specificerad moms för de momssatser du behöver.

WooCommerce fungerar med många designteman, däremot inte med alla. Kontrollera därför att ditt tema är kompatibelt med WooCommerce innan du lägger till det på din WordPress installation. Använder du t ex DIVI-temat har du inbyggda moduler i dra-släpp verktyget, vilket gör det enkelt att sätta upp och ändra design på WooCommerce produktsidor.

ONLINEKURS

WEBSHOP MED WOOCOMMERCE

Med WooCommerce på din hemsida kan du sälja både enstaka produkter eller bygga en stor webbshop. Det här är en steg-för-steg kurs. Efter genomförd kurs har du en färdig webbshop med kortbetalning. Kräver inga förkunskaper.

ONLINEKURS

BYGG EN HEMSIDA MED WORDPRESS

Skapa din egen hemsida i WordPress på ett enkelt sätt, helt utan förkunskaper! Efter genomförd kurs har du en snygg och funktionell hemsida som håller lång tid framåt.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Nya funktioner med WordPress plugins

Nya funktioner med WordPress plugins

En styrka med Wordpress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktionerna som du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

läs mer
Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer