Nya funktioner med WordPress plugins

Artikeln innehåller annonslänkar

En styrka med WordPress är att det är flexibelt. Du kan enkelt bygga på med nya funktioner som du behöver. Det gör du med hjälp av WordPress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter dina behov.

Välja kursplattform till onlinekursen

Så fungerar WordPress plugins

[Crash Course] Här lär du dig vad du kan göra med plugins, hur du hittar dem, vad du ska se upp med innan du installerar nya plugins och mycket mer. En komprimerad genomgång som ger dig en bra inblick i vad tillägg och plugins är för något.

Vill du bygga din egen hemsida i WordPress? Kom igång snabbt här!

WORDPRESS OCH PLUGINS

Har du en WordPress hemsida som du vill bygga ut med nya funktioner kan du dra nytta av WordPress plugins. Du behöver varken vara webbutvecklare eller kunna skriva HTML-kod. Istället använder du plugins (tillägg) som ger din WP-sida helt nya funktioner.

Många moderna WordPress teman har vissa inbyggda funktioner men det brukar alltid saknas något. Det är då du kan bygga på hemsidan med hjälp av plugins.

Wordpress plugins

Vill du t ex lägga till nya funktioner som en webshop, Sociala media ikoner, bildspel m.m. så finns det plugins för det.

På samma sätt finns det WordPress plugins som hjälper dig göra hemsidan snabbare, mer synlig på Google, som hanterar backuper osv. Du kan välja bland tusentals gratis WordPress plugins direkt via din egen WordPress hemsida.

1. SHORTPIXEL

En av de vanligaste orsakerna till att hemsidan laddar långsamt är att bilderna inte är optimerade för internet. Bildfilerna är stora, vilket leder till att sidan upplevs som seg och det tar lång tid att ladda in bilderna. Med ShortPixel löser man det problemet. Man kan optimera alla uppladdade bilder med ett knapptryck. På samma sätt kan man se till att alla bilder som laddas upp i framtiden automatiskt optimeras, så att sidan fortsätter ladda snabbt. Smidigt och prisvärt.

2. WP SUPER CACHE

När din hemsida i WordPress ska laddas in i webbläsaren så händer det en massa saker i bakgrunden. Med ett cache-plugin som WP Super Cache förenklar man det jobbet för webbläsaren, vilket innebär att det går snabbare att ladda upp din sida. Extra viktigt för alla mobilanvändare.

3. Rank Math

Ett populärt plugin som hjälper dig  sökmotoroptimera din hemsida. Du börjar med att knappa in nyckelordet du vill optimera för. Därefter får du visuell guidning som hjälper dig på vägen att optimera dina sidor och blogginlägg .

Vill du lära dig sökmotoroptimering? Gå SEO-kursen online här.

 

4. WORDFENCE

Ett plugin som höjer säkerheten på din webbplats. Aktivera brandväggen och låt Wordfence begränsa antalet loginförsök, så att man inte kan försöka hacka sig in på din sida. Finns som gratis och betalversion.

5. ALL IN ONE WP MIGRATION

Det är alltid bra att ha en egen backup på hemsidan. Med All In One WP Migration sparar du ner en komplett kopia av din sida med ett par knapptryck.

Använd kopian (din backup) för att återställa sidan om det skulle behövas. Eller så kan du använda kopian om du vill flytta hela webbplatsen till en ny domän.

Du kan göra backuper manuellt med gratisversionen. Med betalversionen går det att tidsinställa nya backuper med jämna mellanrum som automatiskt laddar upp dem till din Google Drive, Dropbox och liknande.

Fler plugins och funktioner till din hemsida i WordPress

Genom din WordPress sida kan du söka bland över 58 000 tillägg och plugins. De är gratis att använda, men det finns också de som har en betalnivå där man låser upp mer funktionalitet. Ungefär som man är van att se med mobilappar.

Det finns också rena betalplugins på marknadsplatser som CodeCanyon och DIVI marketplace.

Hittar du inte ett gratis plugin som kan göra det du vill kan du titta på betalda alternativ också. Det är inte helt ovanligt att mjukvaruföretagen satsar på att utveckla och underhålla både en gratis- och betalversion.

ONLINEKURS

BYGG EN HEMSIDA MED WORDPRESS

Skapa din egen hemsida i WordPress på ett enkelt sätt, helt utan förkunskaper! Efter genomförd kurs har du en snygg och funktionell hemsida som håller lång tid framåt. 

ONLINEKURS

WEBSHOP MED WOOCOMMERCE

Med WooCommerce e-handel på din hemsida kan du sälja både enstaka produkter eller bygga en stor webbshop.
Det här är en steg-för-steg kurs som inte kräver några förkunskaper. Efter genomförd kurs har du en färdig webbshop med kortbetalning.

ONLINEKURS

EGEN KURSPLATTFORM I WORDPRESS

Bygg din egen kursplattform till dina webbkurser. Skydda kursvideor, ta betalt med kort, skicka kvitton med moms, lägg upp obegränsat antal kurser.

Efter genomförd kurs har du en komplett kursplattform i WordPress som du äger och kontrollerar till 100%.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Byta tema på WordPress hemsida

Byta tema på WordPress hemsida

Du kan byta tema på din hemsidan i Wordpress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.

läs mer