Onlinekurs i podcasting. Lär dig starta och driva podd. Onlinekurs på svenska. självstudier

KURSLEDARE

GREGER HILLMAN

E-pedagog och digital strateg

Onlinekurs i podcasting. Lär dig starta och driva podd. Onlinekurs på svenska. självstudier

Podcast kurs: Starta Podcast på 3 dagar

Onlinekurs | 5 timmar

Kursen i podcasting gör det enkelt för vem som helst att bli ett podcast proffs.

Utbildningen är 100% online och du går den i egen takt.

Du lär dig spela in, redigera och publicera din podcast till Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify och andra poddplattformar.

Du guidas av Greger Hillman som med över 25 års erfarenhet inom ljudteknik och pedagogik vägleder dig genom varje steg. Greger är också själv poddare sedan 2015. 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av podcasting eller ljudproduktion utan följer tydliga videolektioner och checklistor för att starta och driva din egen podast.

Kursen hjälper dig undvika alla vanliga nybörjarmissar som skapar frustration och oanvändbara inspelningar! Kursen är din snabbaste väg till att bli en säker poddare.

KURSENS INNEHÅLL

Del 1 | Planera podcasten

Här får du hjälp att sätta strukturen på din podcast. Det lägger grunden för hur du ska genomföra produktionen samt vilken podcastutrustningen du behöver för att få riktigt bra ljudkvalité.

Del 2 | Utrustning och program

Här får du vägledning att välja rätt podcastutrustning till din podcast. Utrustningen du behöver beror på flera faktorer. Bl a antal medverkande, hur du ska spela in, budget m.m. 

Du får även hjälp att undvika det vanligaste misstaget som en oerfaren poddare ofta gör och som kan bli en kostsam historia…

Del 3 | Spela in podcasten

Här fokuserar vi både på förberedelserna inför inspelningen men självklart även på själva inspelningstillfället.

Du får en checklista som säkerställer att du inte missar något i dina förberedelser samt en genomgång i grundläggande ljudteknik för att du ska få riktigt bra poddljud.

Här får kursen 3 olika spår och du väljer det som matchar ditt val av inspelningsprogram. Utbildningen går igenom inspelningsprocessen med Garageband (Mac), Audacity & Reaper (PC).

Del 4 | Redigera podcasten

Här får du lära dig hur du putsar din inspelning, lägger till en jingel, klipper och flyttar ljudspår, hur du kan förbättra ljudet med effekter samt använda automationer för att göra snygga övergångar mellan olika klipp.

Du redigerar med programmet du valt (Garageband, Audacity eller Reaper) och följer tydliga videolektioner som visar varje moment på ett pedagogiskt sätt.

Del 5 | Publicera din podcast

Med ditt första podcastavsnitt inspelat är det dags att publicera det online. I den här kursdelen lär du dig publicera och distributera din podcast till Spotify, Apple podcasts, Google Podcasts och andra podcastappar.

Vi tittar även på hur du kan schemalägga podcasts i förväg och bädda in podden på din hemsida.

Bonusmaterial | Skapa en jingel & omslag till podden

Här får du lära dig skapa ett proffsigt podcastomslag på 7 minuter. Du får även en genomgång i att skapa en musikjingel komplett med en berättarröst (voice over) på ett enkelt sätt.

ÖVRIG information

✅ Du får access till kursen direkt efter köpt kursplats. Gå den i egen takt.

✅ Kursen är videobaserad och uppdelad i pedagogiska avsnitt, så att du kan komma igång och börja spela in, redigera och publicera din podcast.

✅ Du följer instruktionerna i lugn och ro och kan spela upp/stanna/spola tillbaka vid behov. Kursen i Podcast är en självstudiekurs, 100% online och på svenska.

Kursledare

GREGER HILLMAN
E-pedagog och digital strateg

”Vi vill verkligen tacka dig Greger för allt du har gjort för oss. Utan dig hade vi inte kunnat komma igång med vår podd så bra som det gick.

Funderar du på att starta en podd ska du ta kontakt med Greger!”

Glenn Hysén & Micke Målare
Göttänna podden

Stort tack för hjälpen Greger! Jag har sparat så mycket tid och lärt mig så mycket från din webbkurs. Har sluppit göra så många misstag med din hjälp.

Greger är väldigt pedagogiskt och väldigt erfaren när det kommer till att starta en podcast. Ska du starta en podcast så är Greger helt klart rätt man för jobbet!

Kim Schultz
Bli din bästa version

Jag älskar din pedagogiskt upplagda kurs – jättebra!

Ansökan är nu inskickad och jag konstaterar att utan kursen hade jag aldrig klarat mig! …. Podden är nu godkänd!!!

Marie Hagberg
Nätverkspodden

Starta podcast på 3 dagar

2500kr

N

Kursstart: Direkt

N

Access i 6 månader

N

Självstudiekurs

N

Pedagogisk videokurs i 34 delar

N

5 tim utbildning på svenska

Moms tillkommer på priset

Fler kunder som anlitat oss

”Är så imponerad av både pedagogiken, upplägget och bemötandet. Har lärt mig så mycket redan nu och ser fram emot att fortsätta lära mig.”

Christel zabell | coachbolaget.se

”Ni har varit helt oumbärliga för mig/oss!

Utan er hade jag inte tagit de beslut om digitala lösningar som idag är på väg att köpas in. Vi har tidigare spenderat hundratusentals kronor på fel lösningar.

Men nu har vi fått in så mycket kunskap att vi på allvar kan börja med digitalisering av företaget, utan ”hjälp” från en mängd dyra konsulter.”

Torbjörn Boström | Hårologi.se

VANLIGA FRÅGOR

När får jag tillgång till onlinekursen?

Direkt efter köpet. Du får ett mail med inlogg och kvitto.

Hur länge har jag tillgång till Podcastkursen?

Du har full tillgång till utbildningen i 6 mån från köpdatumet.

Kan man köpa flera kursplatser till paketpris?

Ja, vi erbjuder paketpris när man är flera kursdeltagare från samma arbetsplats eller kommun. Kontakta oss för mer information

Kan man betala med faktura?

Ja, om du representerar en kommun eller företag kan du lägga beställning och betala via faktura. Kontakta oss för mer information.

När fakturan är betald öppnar vi kursen för deltagarna.

Jag hittar inte svaret på min fråga här...

Vi hjälper dig gärna! Du kan skicka din fråga till oss via kontaktsidan så återkommer vi till dig så snart vi kan.

OM Greger Hillman

Greger är utbildad inom ljudproduktion och har poddat sedan 2015. Han har producerat över 250 podcastavsnitt och utbildat över 400 personer inom podcasting.