Jämförelseguide för att veta om Zenler PRO är värt pengarna

Bloggen innehåller sponsrade länkar

Är New Zenler PRO värt pengarna?

Skrivet av Greger Hillman |
augusti 21, 2023

Du kan lägga upp och börja sälja dina onlinekurser och medlemskap med ett gratiskonto hos New Zenler.

Det finns även en betald nivå som öppnar upp fler funktioner och tar bort avgifter så frågan är om det är värt att uppgradera till New Zenler PRO eller om gratisversionen räcker?

Jag har hjälpt över 400 kursskapare igång med Zenler och ungefär hälften klarar sig bra med gratisversionen.

Men, det här är individuellt och utifrån min erfarenhet handlar det ofta om budget och när “avgiften” för Zenler Pro betalar sig själv.

Vad kostar New Zenler PRO?

Det finns 2 betalda paket att välja mellan. Zenler PRO och Zenler Premium. De allra flesta använder Zenler PRO och den är väl tilltagen för att räcka till. Samtidigt finns det en del företag med större behov och det är där Premium-kontot passar in.

Priser för New Zenlers kursplattform. Jämför Zenlers betalplaner.

Det kostar $67/månad för New Zenler PRO. Men det går att spara ca 1300kr genom att välja årsalternativet för $670/år vilket motsvarar ca 650kr/mån eller 6500kr/år i svenska kronor.

Det finns även en nivå ovanför som heter New Zenler Premium och kostar $197/mån eller $1447/år vilket motsvarar ca 1900kr/mån eller 14 000kr/år eller i svenska kronor.

Bra priser när man jämför med liknande tjänster som Podia eller Thinkific.

Men det finns fler anledningar till att Zenler växer i popularitet hos svenska företagare. Enkelheten att få specificerad moms på kvitton och att översätta Zenler till svenska är bara två av anledningarna.

Vad är begränsningen New Zenlers gratiskonto?

Med Zenlers gratiskonto kan du lägga upp dina utbildningar och sälja dem fritt. Det är däremot vid försäljningen som Zenler tar en del av kakan.

Du får behålla 90% och Zenler tar 10% av försäljningspriset i arvode. Det är så Zenler finansierar driften. En bra deal om man tänker på hela infrastrukturen som krävs för att få en kursplattform att fungera.

Det blir Zenler som ”tar risken”, inte du. Säljer du inget betalar du inget till Zenler. Så att behålla 90% av varje försäljning låter ju ganska bra, eller hur?

New Zenler kursplattform på svenska för svenska kunder.

Men…. du behåller inte 90% i praktiken eftersom du behöver koppla till en betaltjänst som i sin tur tar ut en transaktionsavgift. Använder du betaltjänsten Stripe kommer avgifterna vara ca 1,4% + 1,80kr per transaktion.

Utifrån det här vet du nu att när du säljer med via Zenlers gratiskonto kommer du tjäna ca 86-87% på ditt försäljningspris beroende på vilket utpris du har. Det är nu det börjar bli intressant att ta fram miniräknaren och se om det lönar sig att uppgradera till Zenler PRO eller ej.

När lönar det sig att uppgradera till New Zenler PRO?

Säljer du många kurser, medlemskap med återkommande betalningar, kurser eller workshops kommer du märka att Zenlers 10% av kakan kombinerat med betallösningens transaktionsavgifter bygger på och blir en ansenlig summa ganska snabbt.

Det kan vara en av anledningarna till att du vill uppgradera till PRO-kontot hos Zenler. Det kostar knappt 5000kr/år och öppnar upp alla funktioner och tar samtidigt bort Zenlers 10% från varje försäljning.

Med enkel matematik kan vi se att 5000kr/år motsvarar 10% av 50 000kr. Det innebär att säljer du kurser och medlemskap för mer än 50 000kr/år är det en ”no brainer” att uppgradera till Zenler PRO.

Kostnaden av gratiskontot blir annars betydligt högre eftersom man får fortsätta att betala 10% till Zenler på all försäljning utöver den summan också. Dvs på nästa 50tkr, nästa 100tkr, 200tkr osv.

Smidig och enkel plattform för dig som soloföretagare!

Startguide för New Zenler. Kom igång med Zenler på 7 minuter, minikurs på svenska

Gratis Workshop

Zenlerguiden

Bygg hemsida, kursplattform, marknadsför och sälj med ett och samma system!

Kom igång och testa Zenler gratis!

(Bonus: Designtutorial, säljtips och gratismallar)

Skillnader mellan gratis- och New Zenler PRO

Som du läst redan är den stora fördelen med Zenlers gratiskonto att du kan börja sälja dina kurser och medlemskap utan att investera en enda krona.

Den stora fördelen med Zenler PRO är att du får ett komplett system för dina kurser, medlemskap, live-streaming, onlinemöten och e-postmarknadsföring.

Många har separata tjänster för nyhetsbrev (MailerLite) och onlinemöten (Zoom, Google meets m.fl), men när du använder Zenler PRO finns de funktionerna inbyggda i avgiften.

Utöver det kan du också skapa säljtrattar och “marketing funnels” där du ger bort en lead magnet i utbyte mot namn och e-postadress.

Din lead magnet kan vara t ex en PDF eller videokurs som man får i utbyte mot kontaktuppgifterna. Det här är en effektiv marknadsföringsstrategi som bygger på att ge värde först och sälja sen.

Så med Zenler PRO har du tillgång till en hel svit av funktioner och kan säga upp andra tjänster som uppskattningsvis kostar mellan 7000-10 000kr per år.

Om du ersätter dem med Zenler PRO har du precis frigjort lite kapital som du kan använda för att marknadsföra dina onlinekurser och medlemsprogram istället.

Med ett PRO-konto ingår tre (3) plattformar i samma konto. Dvs du kan lägga upp en plattform för dina Yoga-kurser och en annan plattform för dina flugfiskar-kurser. Du kan ha en plattform på svenska och en plattform på engelska (eller annat språk). Allt på samma PRO-konto men med helt olika branding, utseende och innehåll.

Uppgradera till Zenler PRO?

Jag har använt och utbildat i Zenler PRO i drygt 5 års tid och utifrån min erfarenhet är det värt att uppgradera för att få tillgång till alla funktioner.

Min rekommendation är att uppgradera till Zenler PRO när du vill dra nytta av alla funktioner för onlinemöten, webinar, e-postmarknadsföring, säljtunnlar utöver de självklara funktionerna för att lägga upp och sälja onlinekurser samt medlemskap.

Med PRO kan du även ha en egen domän kopplad till plattformen istället för en subdomän till newzenler.com. Zenler PRO nivån innebär också att du behåller 100% av varje såld kurs och medlemskap. Zenler tar ingen avgift.

Vill du däremot börja sälja onlinekurser gratis, utan någon kostnad, kan du använda Zenlers gratiskonto. Visar det sig att du behöver fler funktioner senare kan du uppgradera till ett betalkonto hos Zenler.

Teamet bakom plattformen har verkligen ansträngt sig för att göra Zenler till det självklara valet för deras målgrupp med entreprenörer och företagare.

Mer om Zenler

Onlinekurs för att skapa en digital kurs som säljer.

UTBILDNING

Skapa en onlinekurs

För dig som vill paketera din kunskap i en lönsam onlinekurs.

Läs mer om kursen

Skapa en lönsam onlinekurs och sälj mer online. En webbkurs för dig som vill erbjuda din expertis online.

GRATIS WORKSHOP

Kom igång med Zenler

Det ska vara enkelt att börja marknadsföra och sälja dina onlinekurser, coaching och medlemprogram online.

Med Zenler får du allt i ett och samma system och med vår gratis workshop, kan du testa och se om plattformen är rätt för dig!

Ja, den vill jag ha

Onlinekurs för New Zenler

ONLINEKURS

New Zenler

Lär dig sälja dina onlinekurser och medlemskap med New Zenler
Kurs i Zenler

Hillman Academy

Utbildning, vägledning och support i ett medlemskap.
Läs mer