ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Sökoptimera hemsidan för gratis trafik
Med över 95% av all söktrafik dominerar Google marknaden bland sökmotorer i Sverige. Det är också varför man ska fokusera på att sökoptimera hemsidan för just Google. Jobbar du med video kan du dra fördel av att Google äger Youtube. Har du publicerat och optimerat din Youtubevideo för en specifik fras kan även den synas på Google.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Utmaningen som egenföretagare är att hela tiden avgöra vad som behöver prioriteras för att nå resultat med sin marknadsföring online. Annonskampanjer och aktivitet i sociala kanaler kan ge mer direkt resultat men det finns en nackdel med att endast satsa på det.

Ditt företag försvinner i stund som annonserna stängs av eller du slutar lägga upp nya inlägg i dina sociala kanaler. 

Med sökmotoroptimering är det däremot annorlunda. Istället för att ge den snabba effekten så är SEO en långsiktlig strategi där din webbplats kan synas på sökord och fraser som din målgrupp aktivt söker efter.

Så om du lägger tid nu på att sökoptimera hemsidan kan du se resultatet om kanske 6-18 månader, beroende på bransch och din optimering.

Fördelen med SEO däremot är att den fortsätter att jobba för dig över tid så oavsett vad du gör i ditt företag i övrigt kan du bära frukten av SEO-jobbet som gör att din hemsida syns på Google.

 

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

Sökmotoroptimering für alle?

Är sökoptimering för alla? Ja, om du tänker långsiktigt med ditt företagande online så är det en viktig pusselbit.

Du kan driva trafik och reaktioner på sociala medier med stor framgång. Men i samma ögonblick som du slutar med dem försvinner du ur alla flöden på Facebook, Instagram, LinkedIn m. fl. Det är så sociala medier är uppbyggda.

Sökoptimerar du däremot hemsidan kan effekten bli den exakt motsatta. Dvs. mer trafik över tid. Det förutsätter såklart att du gjort bra SEO research kring de ord och fraser du vill synas på vid Googlesökningar.

HUR FUNKAR SEO?

Din uppgift när du optimerar hemsidan är att göra det enkelt att förstå vad du erbjuder, både för Google och besökarna. I den här workshopen om SEO lär du dig grunderna i sökmotoroptimering.

En undersökning genom Statcounter visar Googles totala dominans bland sökmotorer både i Sverige och över lag i hela världen.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Ads Manager

Ads Manager

Med Ads Manager skapar du annonskampanjer för både Facebook och Instagram. I kombination med Facebook-pixeln och förberedda målgrupper har du ett väldigt kraftfullt verktyg till hands när du ska sätta upp annonskampanjer.

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.