Ta backup på WordPress hemsidan!

I DEN HÄR ARTIKELN

Att ta backup på din Wordpress hemsida kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme. Det är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Och om du ser till att hålla en komplett bakcup på din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med bara några knapptryck.

KATEGORIER

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

TA BACKUP PÅ DIN HEMSIDA!

Att ta backup på WordPress hemsidan står nog inte högst upp på din att göra lista, men om du fortsätter läsa (och lyssna) kommer du förstå hur det kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme.

Säkerhetskopiera din hemsida i WordPress

Det här är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Om du håller en komplett backup på hela din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med några knapptryck.

… och det kostar inte en spänn. Du investerar 3-4 minuter av din tid varje gång du gör en backup men det kan det vara värt, eller hur?!

Det går också att sätta på automatik, så att du får dagliga backuper av din databas mailade till dig eller lagrade på Google Drive, Dropbox, Amazon S3 osv.

Smidigt om du publicerar mycket nytt material i din WP-blogg eller om du säljer varor i en webshop där lagerstatus och försäljning ändras dagligen.

Sätt en rutin när du jobbar med din WP-sida

Ska du göra någon större förändring i designtemat, lägga till nya plugins eller uppdatera WordPress till senaste versionen? Då är det en god idé att ta en backup på WP-sidan innan du börjar med det.

Hellre backup than sorry!

Jag föredrar “Hängslen och svångrem”, dvs att planera för det oförutsedda när jag jobbar i WordPress. Plattformen är oftast stabil men det finns tillfällen då sidans olika delar inte är helt kompatibla med varandra. Det sker sällan helt plötsligt utan man kan stöta på det bl a i samband med uppdateringar. Oftast påverkar det inte din möjlighet att åtgärda felet men det händer också att man blir helt utlåst från sidan som slutar att fungera.

Då är det väldigt bra att ha en backup som man kan backa bak till. Skulle du råka ut för det kan du alltid kontakta ditt Webbhotell. Har de bra kundsupport kan de hjälpa dig lösa problemet direkt, men det är inte alltid möjligt.

Då är det väldigt bra att hålla en komplett backup av WordPress sidan själv, så att du kan återställa din sida och få den online igen.

Gör en egen backup i WordPress

Kanske har du sett andra guider för att ta backup i WordPress som involverar access till server via FTP och att man laddar ner databasen via cPanel… Tekniskt och krångligt, eller hur?

Lugn, det här inte det vi förslår!

Det finns bra lösningar för WP-backuper som är väldigt mycket enklare än så… Du behöver ett plugin och sedan kan du ha en komplett backup på 2-3 minuter med ett par knapptryck.

Länkar

  • All In One WP migration – Gör backuper och spara ned på din dator
  • Local By Flywheel – Lokal server i din egen dator. Används t ex när du ska bygga en hemsida i WordPress eller om du vill bygga om din befintliga sida i lugn och ro.
  • Säkerhet och Backup – Onlinekurs inne på Hillman Academy där du lär dig hålla din webbplats säker.
FLER INTRESSANTA

ARTIKLAR

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Verktyg för att hålla digitala möten och webinar online

Välj rätt teknik för rätt situation Ska du hålla enskilda möten (1-till-1) med dina kunder eller stormöte inom en organisation så ser kraven väldigt olika ut för vilken lösning som passar bäst. Samma sak om du undervisar, håller workshops och webinar. Söker du en...

Årskrönika: En sammanfattning

Årskrönika: En sammanfattning

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/n58jk3/HIP122.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Årskrönika: Om det...

Film för Sociala medier

Film för Sociala medier

[smart_track_player url="https://hillmanpodden.podbean.com/mf/play/9zg9tr/HIP121.mp3" color="#ffffff" background="#ffffff" image="https://hillmanacademy.se/wp-content/uploads/2019/04/Omslag-Hillman-Podden-500x500.jpg" artist="Hillman Podden" title="Video för sociala...

LÄR DIG DET DU BEHÖVER NÄR DU BEHÖVER DET

Ett stort problem för många företagare är att tiden inte räcker till. Därför har vi samlat utbildning, support, vägledning under ett och samma tak.

Via utbildningsportalen har du tillgång till webbkurser och workshops som tidseffektivt lär och visar dig det du vill lära dig. När frågor och funderingar dyker upp (för det gör de), har du tillgång till ett forum där du kan ställa frågor och få svar, så att du kommer vidare.

TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.