ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Ta backup på WordPress hemsidan!
Att ta backup på din Wordpress hemsida kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme. Det är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Och om du ser till att hålla en komplett bakcup på din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med bara några knapptryck.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Det är sällan man använder dem, men om olyckan är framme kan de vara ovärderliga!
I det här avsnittet pratar vi om att ta backup på din WordPress hemsida, så att du inte sitter i sjön om olyckan är framme.

Med våra tips i podcasten tar det inte mer än 3-4 minuter för dig att säkerhetskopiera din egen hemsida. Du behöver inte kunna koda och det involverar inte FTP eller annat ”serverfix”.

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

TA BACKUP PÅ DIN HEMSIDA!

Att ta backup på WordPress hemsidan står nog inte högst upp på din att göra lista, men om du fortsätter läsa (och lyssna) kommer du förstå hur det kan spara dig både tid och pengar om olyckan är framme.

Säkerhetskopiera din hemsida i WordPress

Det här är en enkel åtgärd för att förebygga eventuella problem med din hemsida. Om du håller en komplett backup på hela din webbplats kan du enkelt återställa eller till och med flytta hela hemsidan med några knapptryck.

… och det kostar inte en spänn. Du investerar 3-4 minuter av din tid varje gång du gör en backup men det kan det vara värt, eller hur?!

Det går också att sätta på automatik, så att du får dagliga backuper av din databas mailade till dig eller lagrade på Google Drive, Dropbox, Amazon S3 osv.

Smidigt om du publicerar mycket nytt material i din WP-blogg eller om du säljer varor i en webshop där lagerstatus och försäljning ändras dagligen.

Sätt en rutin när du jobbar med din WP-sida

Ska du göra någon större förändring i designtemat, lägga till nya plugins eller uppdatera WordPress till senaste versionen? Då är det en god idé att ta en backup på WP-sidan innan du börjar med det.

Hellre backup than sorry!

Jag föredrar ”Hängslen och svångrem”, dvs att planera för det oförutsedda när jag jobbar i WordPress. Plattformen är oftast stabil men det finns tillfällen då sidans olika delar inte är helt kompatibla med varandra. Det sker sällan helt plötsligt utan man kan stöta på det bl a i samband med uppdateringar. Oftast påverkar det inte din möjlighet att åtgärda felet men det händer också att man blir helt utlåst från sidan som slutar att fungera.

Då är det väldigt bra att ha en backup som man kan backa bak till. Skulle du råka ut för det kan du alltid kontakta ditt Webbhotell. Har de bra kundsupport kan de hjälpa dig lösa problemet direkt, men det är inte alltid möjligt.

Då är det väldigt bra att hålla en komplett backup av WordPress sidan själv, så att du kan återställa din sida och få den online igen.

Gör egen backup i WordPress

Kanske har du sett andra guider för att ta backup i WordPress som involverar access till server via FTP och att man laddar ner databasen via cPanel… Tekniskt och krångligt, eller hur?

Lugn, det här inte det vi förslår!

Det finns bra lösningar för WP-backuper som är väldigt mycket enklare än så… Du behöver ett plugin och sedan kan du ha en komplett backup på 2-3 minuter med ett par knapptryck.

LÄNKAR

All In One WP migration – Gör backuper och spara ned på din dator

Local By Flywheel – Lokal server i din egen dator. Används t ex när du ska bygga en hemsida i WordPress eller om du vill bygga om din befintliga sida i lugn och ro.

Säkerhet och Backup – Onlinekurs inne på Hillman Academy där du lär dig hålla din webbplats säker.

INSPIRATION OCH INFORMATION

Fler artiklar och podcastavsnitt

Skapa och sälja medlemskap online

Skapa och sälja medlemskap online

Ett medlemskap online kan skapa mer förutsägbara intäkter och ge dig mer flexibilitet i ditt företagande. Samtidigt kommer det med utmaningar som är bra att känna till.

läs mer
Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Sälj via hemsidan med E-handel & webshop

Dina kunder vill köpa när det passar dem, oavsett om det är på dagen, natten i veckan eller på helgen. Så gör det enkelt för dina kunder att handla av dig med en e-handel på din hemsida. Det handlar om att möta dina kunder där de är – online!

läs mer
TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.