Sökoptimera hemsidan för gratis trafik

Med över 95% av all söktrafik dominerar Google marknaden bland sökmotorer i Sverige. Det är också varför man ska fokusera på att sökoptimera hemsidan för just Google.  Jobbar du med video kan du dra fördel av att Google äger Youtube. Har du publicerat och optimerat din Youtubevideo för en specifik fras kan även den synas på Google. 

Sökmotoroptimering für alle?

Är sökoptimering för alla? Ja, om du tänker långsiktigt med ditt företagande online så är det en viktig pusselbit.

Du kan driva trafik och reaktioner på sociala medier med stor framgång. Men i samma ögonblick som du slutar med dem försvinner du ur alla flöden på Facebook, Instagram, LinkedIn m. fl. Det är så sociala medier är uppbyggda.

Sökoptimerar du däremot hemsidan kan effekten bli den exakt motsatta. Dvs. mer trafik över tid. Det förutsätter såklart att du gjort bra SEO research kring de ord och fraser du vill synas på vid Googlesökningar.

Hur funkar SEO?

Din uppgift när du optimerar hemsidan är att göra det enkelt att förstå vad du erbjuder, både för Google och besökarna. I den här workshopen om SEO lär du dig grunderna i sökmotoroptimering.

En undersökning genom Statcounter visar Googles totala dominans bland sökmotorer både i Sverige och över lag i hela världen.