ARTIKEL & PODCASTAVSNITT

Fem WordPress plugins för din webbplats
Wordpress är väldigt flexibelt och du kan bygga på din grundinstallation med exakt de funktioner du behöver. Det gör du med hjälp av Wordpress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter egen specifikation. Här listar vi fem plugins vi rekommenderar att du installerar på din webbplats.
Välja kursplattform till onlinekursen

HILLMAN PODDEN

I DET HÄR AVSNITTET

Här får du en genomgång av 5 WordPress plugins som hjälper dig göra din webbplats både snabbare och säkrare, samtidigt som det blir lättare för Google att förstå vad du vill synas för i Googles sökresultat (SEO).

PRENUMERERA: ACAST | APPLE PODCASTS | SPOTIFY

WORDPRESS OCH PLUGINS

WordPress är väldigt flexibelt och du kan bygga på din grundinstallation med exakt de funktioner du behöver. Det gör du med hjälp av WordPress plugins, vilket kan liknas med olika legobitar som du kan bygga ihop efter egen specifikation. 

Ofta är det här funktionalitet som inte finns med i WordPress teman från början, men som man ändå vill ha och behöver. Det finns en gigantisk katalog med plugins på WordPress.org som man kan använda, men det är kanske inte helt lätt att veta vilka plugins som är bra.

Som lite hjälp på traven listar vi 5 plugins som vi ofta återkommer till och också hänvisar till. Det handlar om plugins som hjälper din webbplats bli snabbare, säkrare och mer optimerad.


1. ShortPixel

En av de vanligaste orsakerna till att en webbplats laddar långsamt är att den använder bilder som inte är optimerade. Dvs filstorlekarna är stora, vilket leder till att sidan upplevs som seg och det tar lång tid att ladda in bilderna. Med ShortPixel kan du både optimera bilder du redan har på din webbplats och bilder du laddar upp.

(I podden nämner vi Smushit, men tyvärr fungerar inte det lika bra längre…)


2. WP Super Cache

När din hemsida i WordPress ska laddas in i webbläsaren så händer det en massa saker i bakgrunden. Med ett cache-plugin som WP Super Cache förenklar man det jobbet för webbläsaren, vilket innebär att det går snabbare att ladda upp din sida. Extra viktigt för alla mobilanvändare.


3. Yoast SEO

Ett populärt plugin som hjälper dig  sökmotoroptimera din hemsida. Du börjar med att knappa in nyckelordet du vill optimera för. Därefter får du visuell guidning som hjälper dig optimera dina sidor och blogginlägg på ett bra sätt.

Här kan du läsa mer om att ​sökoptimera själv​.


4. Wordfence

Ett plugin som höjer säkerheten på din webbplats. Aktivera brandväggen och låt Wordfence begränsa antalet loginförsök, så att man inte kan försöka hacka sig in på din sida. Finns som gratis och betalversion.


5. All in One WP migration

Det här pluginet är fungerar fint när du vill göra backuper och även för att flytta en hel webbplats från en domän till en annan. 

Du kan både göra manuella backuper eller tidsinställa för att få nya backuper med jämna mellanrum.

TIPs & StrategieR

Fyll i dina uppgifter nedan så får du tips & strategier för att jobba smart digitalt. Vi mailar också ut nyheter kring nya podcasts, videor och utbildningar på Hillman Academy. 

Som medlem och med ett aktivt abonnemang kan du bland annat ta del av följande rabatter och förmåner:

* 20% rabatt på DIVI

* 10% rabatt på Camtasia

* 30 dagar gratis med MailerLite PREMIUM

* 500kr rabatt på coaching med Greger Hillman

* Bonjoro, prova gratis i 30 dagar

* 25% rabatt på Vimeo PRO

Vi har ingen bindningstid utan du bestämmer helt själv när du vill avsluta. Vilket betyder att du inte är låst i ett långt avtal utan kan avsluta ditt abonnemang/medlemskap närsomhelst. 

Månadsmedlemskapet förnyas automatiskt löpande var 30:e dag. Du kan avsluta närsomhelst under en pågående månad. Du behåller accessen till 30-dagarperiodens slut.