Digitala guider

Med våra digitala guider får du en bra introduktion till att starta podd, skapa en webbkurs, bygga en hemsida, videoproduktion och mycket mer.

Redo för mer utbildning? Gå en onlinekurs.

Guider och artiklar från Hillman Academy

Artiklar & Guider

Digitalisera din business online

New Zenler kursplattform

New Zenler kursplattform

Med New Zenler kan du lägga upp och sälja dina onlinekurser och medlemprogram samt hålla hålla i distansutbildningar live i ett och samma system. Zenler passar egenföretagare, coacher, organisationer och företag som behöver en solid lösning för e-learning, medlemskap och coaching online.
Bästa kursplattformen till onlinekursen

Bästa kursplattformen till onlinekursen

Du behöver en kursplattform för att sälja dina onlinekurser och medlemskap. Den hanterar dina kursvideor, PDF:er, betalningar, access för kursdeltagare m.m.
Webbhotell till hemsidan

Webbhotell till hemsidan

Det finns lika många webbhotell för Wordpress som träd i skogen och jag förstår om det känns svårt att veta vilket ...
Synlig på google i 3 steg

Synlig på google i 3 steg

Hur gör man egentligen för att synas på Google? Här listar vi 3 sätt och strategier för att öka synligheten med ditt företag, när man gör Google sök för att hitta de tjänster och varor du erbjuder.
Enkelt sätt att sälja onlinekurser

Enkelt sätt att sälja onlinekurser

När du ska sälja onlinekurser behöver du en plattform som kan hantera betalningar, styra access och se till att e-post med lösenord och kvitto skickas till dina kursdeltagare. Använd 1-minuts quiz och få svar på vilken plattform som passar bäst för dina onlinekurser.
12 AI verktyg på jobbet som ger dig superkrafter

12 AI verktyg på jobbet som ger dig superkrafter

Det finns flera typer av AI-verktyg som kan hjälpa dig bli både mer kreativ och effektiv på jobbet och i vardagen. I den här artikeln ser du några av 2024 års mest populära AI-verktyg samt tips för hur AI-verktyg kan användas för att skapa texter, bilder och videoinnehåll snabbt och enkelt.
ChatGPT svenska

ChatGPT svenska

Med ChatGPT får du tillgång till en egen digital assistent som är både snabb och smart. Har du uppgifter som tar ...
Starta en online business 2024

Starta en online business 2024

Ett onlineföretag behöver flera saker för att nå rätt målgrupp och genrera sälj. Här har vi samlat fem punkter som vi själva använder oss av för att sälja online varje dag. Vill du starta en online business kan vi definitivt rekommendera att du utgår från det här också.
Översätta video med AI 2024

Översätta video med AI 2024

Nu finns tekniken för att översätta din video med AI så att både din röst och munnens rörelser ändras. Tekniken är ...
Mailerlite eller Mailchimp för nyhetsbrev?

Mailerlite eller Mailchimp för nyhetsbrev?

Du behöver en tjänst som Mailerlite eller Mailchimp för att kunna bygga din e-postlista. Frågan är vilken av tjänsterna som passar dig bäst och det är exakt detta den här artikeln hjälper dig med.
WordPress hemsida

WordPress hemsida

Ska du bygga en WordPress hemsida 2024 har du kommit rätt. Här går jag igenom exakt vad du behöver för att komma igång med WordPress och bygga en egen hemsida i WordPress.
WordPress plugins – så fungerar det

WordPress plugins – så fungerar det

Med WordPress plugins (tillägg) kan du lägga till helt nya funktioner på din hemsida med ett par knapptryck. Du behöver inte vara utvecklare och det tar endast ett par minuter. Läs guiden till nya funktioner med plugins här nedanför.
Byta designtema i WordPress

Byta designtema i WordPress

Du kan byta tema på din hemsida i WordPress men det kräver lite planering. Här får du reda på det du måste göra innan du börjar ändra, så att inte dina kunder möts av en trasig hemsida.
Inspelningsprogram för Podcast

Inspelningsprogram för Podcast

Du behöver ett inspelningsprogram för podcasten i din datorn. Valet av program hänger delvis på vilken typ av dator du har (PC eller Mac), men även på hur många ni är som ska podda tillsammans.
Jingel till podcast

Jingel till podcast

Många använder en jingel med musik som intro till sin podcast. Det är både ett enkelt sätt att rama in dina avsnitt på men även ett sätt att skapa en starkare ljudidentitet och igenkänningsfaktor. Med en jingel till podden skapar du ett starkare varumärke kring din podcast helt enkelt.
Ljudfilshotell till podden

Ljudfilshotell till podden

Du behöver ett ljudfilshotell till podden för att man ska kunna lyssna på den via Spotify och andra poddplattformar. Ljudfilshotellet, eller Podcast Host som det också brukar kallas, har som uppgift att distribuera podden till Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts och andra podcastappar.
Publicera podcast på Spotify

Publicera podcast på Spotify

Vem som helst kan publicera en podcast på Spotify. Men innan dess måste man uppfylla vissa krav. Processen att lägga upp podden på Spotify tar inte speciellt lång tid, men innan dess måste man göra några saker.
Bästa webinar plattformen

Bästa webinar plattformen

En bra webinar plattform hanterar all teknik med registrering, länkar och uppföljning i samma system. Jag har testat och utvärderat 20 olika webinarplattformar så att du slipper. Här ser du mina topp 3 alternativ för 2024.
Podda på distans

Podda på distans

Ska du podda på distans med en kollega eller spela in en intervju med en gäst online behöver du en teknisk lösning som funkar bra. Det finns riktigt smidiga lösningar som bara kostar några hundralappar. Men är du villig att lägga ner lite mer tid kan du också göra det här helt gratis.